Farmářské trhy

Nevíte, co dělat s dětmi o víkendu? Navštivte farmářské trhy! Zde se nejen seznámíte s novinkami od českých zemědělců a farmářů, ale také zde můžete zakoupit čerstvé ovoce, zeleninu či bylinky. Farmářské trhy se konají na mnoha místech v České republice. Určitě si mezi nimi vyberete ten, který budete mít nejblíže od svého bydliště.

Ruka držící červené jablko

Proč navštívit farmářské trhy?

Farmářské trhy se v poslední době staly fenoménem. Zajímá Vás, proč je tomu tak? Nejen, že zde zakoupíte kvalitní, čerstvou zeleninu, ovoce a bylinky od tuzemských pěstitelů, ale také například domácí sýry, uzeniny, maso či vejce od soukromých farmářů.

Potkat zde můžete mnoho vášnivých pěstitelů, kteří se rádi pochlubí se svými výpěstky a pokud budete mít zájem, tak i poradí s pěstováním jednotlivých plodin. Mlsné jazýčky zajisté ocení to, že téměř na všech trzích mohou zakoupit tradiční frgály, koláče či čerstvě upečené domácí pečivo.

Cílem pořadatelů farmářských trhů je podpořit české zemědělce i farmáře a také obnovit tradici tržnic. Nemusíte se bát, že zde zakoupíte nekvalitní produkty či plodiny - vše přísně hlídá státní kontrolní orgán, který bdí nad dodržováním zákonem stanovených norem a nařízení.

Navštivte farmářský trh ve vašem městě

Farmářské trhy se pořádají po celé České republice - nejenom ve velkých městech, jako je Praha. Brno či Ostrava, ale také například v Opavě, Kopřivnici, Přerově, Vyškově, Třinci, Šumperku, Vsetíně, Zlíně, Děčíně, Domažlicích, Jaroměři, Doksech, Jablonci nad Nisou, Karlových Varech a mnoha dalších městech i vesnicích. Obvykle se pořádají pod širým nebem a to od jara do podzimu. Aktuální seznam míst a termínů, kdy se farmářské trhy budou konat, naleznete na www.ceskefarmarsketrhy.cz.

Další zajímavé články k tématu:

Být bio se vyplatí

Eko móda - oblečení z papíru a igelitu

Poznejte tajemství zdravé výživy

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies