Dovolená na jachtě? ANO!

Pomalu, ale jistě nám jaro klepe na dveře a je na čase zlehounka začít uvažovat, jak strávíme letošní dovolenou. Milujete klidnou, rodinnou dovolenou, nebo jste srdcem dobrodruh a koketujete s myšlenkou zkusit neobvyklou letní dovolenou? Adrenalin vám nesmí rozhodně chybět? Už vás nebaví jen polehávání někde na pláži nebo u bazénu za doprovodu obrovské hordy jídla, spojené s all inclusive pobytem? Tak co takhle strávit dovolenou na moři a brázdit hladiny oceánu na jachtě? Vyzkoušejte tuto netradiční dovolenou, budete jistě nadšeni.

Jachta plující kolem ostrova v Karibiku

Dovolená na jachtě

Tento nový druh dovolených zažívá v posledních letech velký boom. Dovolenou na jachtě můžete strávit s rodinou nebo samostatně na extremnější vlně. Prázdniny strávíte tak, jak je neznáte a za doprovodného programu (dle vašich představ) můžete poznat krásy přírody z paluby jachty. Užijete si moře, přístavy, města a pláže v pohodlí lodi. Hledáte únik od všedních starostí? Chcete zažít nenahraditelný pocit svobody a dobrodružství? Splňte si dětský sen plavbou po širém moři. Díky plavení se vymaníte ze stereotypních dní a spatřit krásy, které jsou často ukryté běžným turistům. Objevíte nové, málo navštěvované zátoky a zákoutí, kde je možné spatřit i stádo delfínů. V zátokách můžete zakotvit, vykoupat se a odpočinout si na bílých panenských plážích.

Jachta plující po moři

 

Jaký typ dovolené vybrat?

Dnešní prodejci dovolených strávených na moři přichází s opravdu velkým výběrem dovolených. Volit můžete z rodinných dovolených nebo si užít adrenalinu samostatně. Výběr je opravdu jen na vás. Pokud nejste vyznavači adrenalinu, bude pro vás vhodná dovolená ve formě okružní plavby na jachtě. Vyjíždíte z domovského přístavu na moře, ujedete nějaký okruh a vracíte se nazpátek do přístavu. Je to nejideálnější rekreační dovolená na moři. Trasu si můžete navrhnout sami, ale pokud trávíte dovolenou na jachtě poprvé, je lepší si vzít k srdci rady zkušenějších jachtařů. Máte-li početnou rodinu a hledáte trochu odpočinku, agentury již dnes umožňují dovolené pro rodiny, kdy kapitán a další tým lodi připraví pro vaše děti program plné zábavy. Vy si mezitím můžete odpočinout například plaváním v moři. Kdo hledá exkluzivnější dovolenou, může si pronajmout jachtu se svým vlastním kuchařem a personálem, a naplno se věnovat relaxu a odpočinku. Kdo vyhledává adrenalin, je pro něho jako stvořená dovolená s potápěním nebo výukou ovládání katamaránu. Speciální plachetnice - katamarány, jsou vybavené pro potápěčské účely. Pro sportovní nadšence je připravena jachtařská dovolená. Je vhodná pro zkušenější posádku. Jachting patří mezi extrémní sporty. Díky dovolené se naučíte vypadající náklony, kondiční plavby, díky kterým zautomatizujete činnosti potřebné k dokonalému ovládání jachty.

 

Destinace

Mezi nejoblíbenější destinace patří Chorvatsko a Řecko. Ale popravdě řečeno řecké ostrovy nepřijdou každému vhod svou vzdáleností. Lidé si hodně oblíbili jihoevropské destinace. Velmi oblíbená je Sardinie, Korsika, Malta, Kanárské ostrovy a francouzské azurové pobřeží. Z Itálie se často navštěvuje Elba a Sicílie. Míst kde strávit dovolenou na jachtě je opravdu mnoho, záleží jen na vás, které si vyberete a poté určitě zamilujete. Velké oblibě se těší také exotické krajiny Thajsko, Malajsie či Austrálie.

Ještě váháte jakou formu dovolené si zvolit? Vyzkoušejte tuto netradiční dovolenou a zažijte ve svém životě něco nového. Plavení se po moři a koupání se na volném moři vám přinese spoustu netradičních a nezapomenutelných zážitků. Vezměte odvahu do svých rukou a vyrazte za dobrodružstvím, které plavení se po moři bezesporu přináší.

Jachta plující kolem pobřeží ostrova

 

S kým vyrazit?

Jednou z firem, které nabízejí dovolenou na jachtě, je Yachtcharter. Tato společnost je na trhu více než 20 let a jako jediná charterová společnost na českém trhu nabízí možnost platit zálohu za loď pouze ve výši 15 %. Profesionální tým v čele s kapitánem Jiřím Zindulkou se postará, aby Vaše dovolená proběhla bez sebemenších problémů. A pro dokonalý zážitek z plavby budete pravidelně informování o počasí prostřednictvím sms zpráv. Takže když komfortní dovolená na jachtě, tak jedině se Zindulkou!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.7 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies