Děti a jejich první krůčky

První krůčky vašeho dítěte mohou dát pořádně zabrat! Než se k chůzi dopracujeme, stojí to kus úsilí. Kdy si dítě troufne na první jistější krok a měli by rodiče dítě do chůze nutit?

Džínové botičky pro děti

Impulsy prvních krůčků dítěte

Malé procento dětí udělá první nejisté krůčky ve čtrnácti měsících. Většina si ale troufne až někdy mezi šestnáctým a osmnáctým měsícem. Hlavním impulsem, že se dítě co nevidět postaví na vlastní nohy, je stavění v postýlce za bezpečného přidržování se opěry. Zpočátku pracují jen ruce dítěte. Až poté dítě začne zapojovat i nohy. Když se dítě již cítí být jistější, přenese celou váhu svého těla na nohy a ruce už fungují jen jako doplněk - první pomoc.
Až nyní si malý človíček troufne na první krůčky. Stále se ale musí přidržovat. Občas dítě překvapí, když zůstane stát bez držení, bez vaší pomoci, ale to se často stává nevědomky.

K prvním krůčkům dítě nenuťte!

Hlavně žádný nátlak ze strany rodičů. Prvních krůčků s oporou a i bez přibývá pomalu a hlavně postupně. I když vám kamarádky líčí, jak jejich potomek už krásně chodí, nenechte se tím ovlivnit. Každé dítě je na tom individuálně, nespěchejte na něj.
Spíše se pokuste dítě motivovat pochvalami, pobízejte ho, aby k vám samo došlo. Pomáhejte si - např. rozestavěným nábytkem, aby se vaše dítě na svém průzkumu mělo čeho zachytit. Také mu můžete pořídit chodítko a jiné speciální hračky, které rozvíjejí chůzi a procvičují rovnováhu dítěte.

Pozor na pády během prvních krůčků

Když malý neposeda začíná chodit, sotva ho uhlídáte a budete mu bránit v pohybu. Dejte si ale pozor na nebezpečný nábytek, hrany stolu, rohy postele, sklo apod. Stačí jedno zaváhání a dítě se může ošklivě zranit. Jakmile dítě zjistí, že se dokáže samo přesunovat, automaticky se začne zajímat i o věci ve svém okolí. Malým zvědavcům musíte věnovat dvakrát tak velkou pozornost, zvláště po prvních samostaných krůčcích.

VITAMÍNY pro děti

Vitamist Spray Children´s Multiple Multivitamín pro děti ve věku 4 - 12 let. Vaše děti dostanou správné množství vitamínů A, C, D, E, B 6, a B12, tiaminu, niacinu, kyseliny listové a pantotenové. Produkt preventivně působí proti mnohým onemocněním, posiluje imunitní systém, pomáhá zdravému růstu organizmu, zlepšuje koncentraci a paměť dětí a zabezpečuje optimální činnost základních funkcí organizmu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies