Co nedělat před spaním?

Nemůžete se dobře vyspat, celou noc se budíte a ráno jste jako chodící zombie? Možná před spaním děláte některou z následujících věcí!

spánek

Chodíte do postele hladoví

Jestliže chodíte spát okolo desáté večer, zapomeňte na poslední jídlo v pět nebo šest hodin. Jít spát hladový je úplně stejně špatné, jako jít spát přeplněný. Dejte si raději malou druhou večeři a bude se vám lépe spát.

Pijete pozdě odpoledne kávu

Kofein může bránit našemu tělu, aby si navodilo klidový režim a pokud si dopřáváte kávu pozdě odpoledne, může být na vině právě kofein.

Chodíte spát s elektronikou

Bílé světlo, které vyzařuje telefon, tablet nebo počítač, dává mozku informaci, že je den. Proto je vyměňte za knihu, koupel a světlo při svíčkách. Uvidíte, jak se vám to zalíbí.

Neuděláte si čas na sex

Takový dobrý sex před spaním, dokáže působit na vaše tělo jako sedativum. Uvidíte, jak skvěle se vám bude po něm spát.

Pijete moc alkoholu

Můžete sice namítnout, že po několika skleničkách usnete jako zabití, ale kvůli alkoholu si pak budete hůř pamatovat, co se večer dělo, protože mozek neměl čas uklidit a roztřídit informace. Navíc se pak budete víc potit a probudíte se dehydratovaní.

Příliš vytopená ložnice

Ohledně teploty v ložnici se nároky lidí liší. Někdo preferuje teplejší prostředí, někdo zase chladnější. Obecně však platí, že lépe se spí v prostředí, které je chladnější. Ideální teplota pro spánek je od 16 do 21 stupňů. Je to způsobeno tím, že teplota těla během noci klesá, a tak se pod přikrývkou nepřehřeje. Pokud tedy máte problémy se spánkem, určitě vyzkoušejte snížit teplotu v ložnici například tím, že před spaním vyvětráte. Pokud se ovšem v ložnici doslova klepete zimou, bude příčina vaší nespavosti nejspíš jinde.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies