Co nám tělo říká – smyslové vady a nemoci

Nemoc může vypuknout z mnoha příčin – podle psychosomatiky mají ale vždy svůj velký podíl i  duševní pochody v člověku. Co nám tělo říká, trpíme-li smyslovými vadami?

Žena s dioptrickými brýlemi a přivřenýma očima

OriginalOči – duchovní příčiny zrakových vad a nemocí očí

Krátkozrakost

Lidé, kteří trpí krátkozrakostí, nejsou schopni vidět do hloubky. Rádi kritizují, aniž by viděli souvislosti. Jsou často přesvědčeni jen o své pravdě, nejsou objektivní. Taktéž ale může jít o strach z vnějšího světa, zábrany projevit otevřeně své nejvnitřnější pocity a názory. Vždy chybí rozhled.

Dalekozrakost

Opakem krátkozrakosti je dalekozrakost – také duchovní příčiny jsou opačné. Dalekozrací lidé umí zhodnotit celek, ale unikají jim důležité detaily. Nevidí vlastní podíl na negativních jevech svého života. Přehlíží své chyby.

Krátkozrakost, dalekozrakost a další oční vady

Barvoslepost

Barvoslepost signalizuje, že doslova nevidíte barevnou rozmanitost života, že je pro vás svět černý nebo bílý, nic mezi tím.

Šedý zákal

Šedý zákal napovídá, že nechcete vidět život takový, jaký skutečně je, raději si děláte své vlastní představy, iluze. Pohodlnost řešit potíže.

Šedý zákal - příznaky, příčiny a léčba

Zelený zákal

Nemocný vidí jen to, co vidět chce, podobně jako u šedého zákalu. Zde jsou ale také většinou potlačené strachy, deprese, nevyřešené úkoly.

Zákeřná nemoc zvaná zelený zákal

Šilhání

Podobně jako u zákalů bývá také u šilhání duchovní přičinou jednostranné vidění, neschopnost vidět věci do hloubky, lpění na jediné, a to vlastní pravdě.

Slepota

Dotyčný odmítá vidět. Tímto extrémním způsobem má poslední možnost posílit vnitřní zrak, zadívat se konečně sám do sebe, jakožto prvotní příčině všeho.

OriginalUši – duchovní příčiny vad sluchu a nemocí uší

Bolesti ucha, zánět středního ucha

Bolest ucha či zánět střednéího ucha napovídá, že dotyčný není ochoten naslouchat vnitřnímu hlasu. Někdy také ale chybí ochota naslouchat druhým.

Zánět středního ucha u dospělých

Nedoslýchavost

Dotyčný nechce slyšet to špatné, touží vnímat jen příjemné odstíny života.

Hluchota

Absolutní neochota naslouchat druhým, ale také vlastnímu vnitřnímu hlasu. Dotyčný je příliš zaměřený sám na sebe.

Tinnitus (pískání, hučení v uších)

Nenaslouchání vnitřnímu hlasu, ale také nezpracované negativní emoce či potlačování emocí. Neschopnost říct naplno svůj názor.

Tinnitus a metody léčby

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies