Cestování za jídlem – tipy pro labužníky

Na dovolené v zahraničí bývá častým předmětem našeho zájmu místní kuchyně. Víte, co stojí za to ochutnat a které pokrmy jsou v dané zemi typické?

Tyčinky surimi na černém talíři

Francie, to není jen víno, sýry a bagety

Když se řekne francouzská kuchyně, většina z nás si vybaví víno, domácí sýry a vynikající bagety. Pro Francii jsou ale typické i polévky, především pak polévka z mořských plodů (Cotriade), rybí polévky (Bouillabaisse nebo Bouillanade) a gratinovaná cibulová polévka, do které se přidává víno. Francouzskou cibulačku rozhodně stojí za to vyzkoušet!

Kromě vína si zdejší obyvatelé pochutnávají i na pálence z anýzu (tzv. pastis), z černého rybízu (Kir) nebo z třešní a jahod (Kirsch). V Normandii zase nedají dopustit na Calvados - pálenku z jablek.

Nevšední švýcarská kuchyně

Málokdo ví, že ze Švýcarska pochází sýr Emmentall a namáčení jídla do sýru, tzv. Fondue. Švýcarsko se ale chlubí i vynikající čokoládou a sušeným marinovaným masem. Specialitou je také cibulový koláč Bölletünne nebo dort Rüebli – z mrkve, kukuřičné mouky a ořechů. Ze sýrů rozhodně stojí za to vyzkoušet Gruyere – je slanější a má ořechovou příchuť.

Arabská kuchyně – ráj vegetariánů

Dostanete-li se někdy do Arabských emirátů, určitě musíte ochutnat kebab, cizrnovou kaši – tzv. hummus, zeleninové karbanátky faláfel, kuskus, což jsou pšeničné kuličky využívané podobně jako u nás rýže a chléb pitu, plněný nejrůznějšími masovými či zeleninovými směsi. Tradiční je také kumys – nápoj z kobylího mléka.

To nejlepší nakonec - pekingské speciality z penisů

Chcete-li ochutnat něco opravdu netradičního, zamiřte do Guolizhuang Penis Restaurantu v Pekingu. Ten se totiž specializuje na jídla ze zvířecích penisů – a to až ze 30 druhů! Ochutnat tak můžete například penis osla, býka, koně, tuleně nebo třeba hada. Nejlevnější pochoutka z penisu vás přijde v přepočtu na 750 Kč. Nejdražší je penis tuleně, stojí cca 6 500 Kč. V Číně je pojídání zvířecích pohlavních údů považováno za lék na zlepšení sexuální výkonnosti.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies