Botox – pro a proti

I když vidina krásného obličeje bez vrásek je jistě lákavá, nesmíme zapomenou na negativní účinky tohoto nebezpečného toxinu. O nich si povíme právě v dnešním článku.

Krásná tvář ženy

Botulotoxin pomáhá redukovat vrásky

Botulotoxin je velmi jedovatý toxin, který produkuje bakterie Clostridium botulinum. Ten přerušuje nervosvalové spojení, čímž snižuje svalové napětí (zabraňuje svalům se smršťovat). Povrch kůže se díky botulotoxinu vyrovnává, vrásky mizí a nové již dále nevznikají. V České republice se používají nejčastěji přípravky Dysport a Botox. Pozor: přípravky nelze kombinovat!

Jak probíhá aplikace botulotoxinu?

Aplikace botulotoxinu se provádí většinou ve čtyřměsíčních intervalech. Provádí se za pomocí tenké injekční jehly do požadovaných partií obličeje. Aplikace je mírně bolestivá, proto se předem musí dané partie mírně znecitlivět s pomocí speciálního krému. Ošetření je časově nenáročné (cca 30 minut).Výsledný efekt se po aplikaci botulotoxinu obvykle dostaví po 2 až 7 dnech.

Úsměv nebo vrásky?

I když vidina krásně „vypnutého“ obličeje bez vrásek je jistě lákavá pro mnoho žen pokročilejšího věku, nesmíme zapomenou na negativní účinky tohoto nebezpečného toxinu. Určitě jste zaslechli informace o tom, že právě botox sice vrásky vyhladí, ale společně s vráskami, vám také vyhladí mimiku v obličeji. Záleží tedy na vás pokud dáte přednost obličeji bez vrásek a nebo svému krásnému úsměvu.

Botox není pro každého…

Vyhlazení vrásek na obličeji s pomocí botulotoxinových injekcí nemůže podstoupit každý. Při přecitlivělosti na některou složku přípravku, při svalových poruchách, léčbě některými antibiotiky, při krvácivých stavech, v těhotenství a během kojení, je aplikace botulotoxinu do těla zakázána.

Vyhlazení vrásek v obličeji – zajímá vás cena?

Vyhladit vrásky v obličeji, není příliš levná záležitost. Cena se odvíjí podle zvoleného přípravku (přípravek Dysport je sice dražší, ale také účinnější) a počtu vpichů. Pro příklad uvádíme vyhlazení vrásek na čele, které vás může vyjít v průměru od 3000 do 5000 Kč.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies