Bere vaše dítě drogy?

Jeví se vám váš potomek poslední dobou jinak? Působí jako úplně nový člověk, který je vám naprosto cizí? Jedná se pouze o pubertální výjevy, nebo se za tím skrývá prokletí současnosti - drogy? V tomto článku se dozvíte, jak se nejběžněji užívané drogy projevují.

Sedící muž v rohu s položenou injekční stříkačkou

Situace a příznaky, které by vás měli rozrušit!

Pokud na své ratolesti zpozorujete zarudnutí očí, zvýšenou chuť k jídlu, zmatené chování či nepřirozenou únavu, nejspíše se budete muset vypořádat s faktem, že váš syn (dcera) si užívá klidných a bezstarostných okamžiků ve společnosti marihuany. Ganja, Kaya, Konopí indické a ostatní pojmenování, jenž dnes zná téměř každé dítě již v předškolním věku, láká a získává si čím dál tím více příznivců vlivem omamného účinku obsažené látky THC. Marihuana bohůžel ve většině případů není poslední zastávkou drogového experimentování, u kterého vaše dítě skončí.

Další vyhledávanou zábavou mladých jsou absolvované výlety do pseudoreality, jenž halucinogeny nabízejí. Nejjednodušší a bezplatnou variantou, je podzimní sběr lysohlávek obsahující různé množství Psylocibinu, který je silně halucinogenní.

Odcházejí vaše děti čistě oděny a stále častěji se vrací obházení blátem a se stále absurdnějšími výmluvami? Navíc podnikají dlouhé procházky v mrazivých podzimních dnech, i když dříve by v takovém počasí nevystrčily paty z domu ? Jejich pokoj je cítit plesnivinou, nebývají celé dny doma a poté se vrací zcela dezorientovány v reálném čase, z pusy se jim linou holé nesmysly a vše je doprovázeno připitomělým usměvem? Z největší pravděpodobností si vaše zlatíčko prožilo buďto okouzlující chvíle optických přeludů a klamů, a nebo si (v tom lepším případě) prošlo intenzivní, nekončící noční můrou - ta by jej mohla od příštího požití odradit. Jenže špatné zážitky rychleji zmizí a naděje na ty hezké pocity jsou přece jen silnější, takže by se muselo jednat o opravdu odhodlaného jedince, aby to po čase nevyzkoušel znovu.

Účinky psychotropních látek jsou nepředvídatelně nekoordinovatelné a při pozření většího množství, jenž vede až k předávkování, dokáží totálně narušit lidskou psychiku. Psychické následky mnohdy nelze zcela odstranit, v některých případech končí tyto párhodinové úlety dokonce tragickou smrtí, a to většinou vlastním přičiněním.

Kde končí legrace?

V ČR je největším drogovým problémem obrovská produkce a následná distribuce pervitinu se stále přibývajícím množstvím nových spotřebitelů. V této hektické době, kdy jsou na všechny osoby a hlavně na naše děti kladeny stále větší nároky (ve škole, doma a v postmoderní digitalizačně-mediální společnosti především), se právě pervitin (hov.: piko, maro, futro, fet,...) stává pro spoustu lidí, nespokojených s dnešní realitou, občasným útěkem do vlastního světa plného energie a sebedůvěry, porozumění a euforických stavů mysli, kde vše najednou dává smysl. Člověk se cítí během těchto okamžiků uvolněný a bez pocitu plné hlavy problémů a povinností, že si ani neuvědomí a z principu si to nepřipustí, že se z občasného povyražení pomalu a jistě rodí každodenní rutina.

Rozpoznejte "perník" v domě

Kromě silně rozšířených zorniček a nadměrného pocení vyvolávajícího dehydrataci organismu, jenž vede k nadměrnému pití, lze člověka pod vlivem metanfetaminu odhalit i dle dalších typických příznaků,  jako je například nespavost, ztráta chuti k jídlu, extrémní úbytek na váze v poměrně krátkém časovém odobí a hyperaktivní až nepřirozená jednání, které střídavě nahrazují pocity nesnesitelné únavy, bolesti rozléhající se po celém těle, podrážděnosti, deprese a silné apatie a celkového nezájmu o své okolí a veškeré dění ve světě. Rovněž závislí lidé  nemají snahu se začlenit do běžného života a vést normální život.

Pomoc před pádem na dno propasti - závislost

Zapomeňte na křik, pláč, fyzické a jiné tresty, vydírání či vyhrožování ! Takto impulzivní reakce způsobí opačný efekt, než jste původně plánovali a samozřejmě s ním počítali. Dle psychologických výsledků je z 98 % právě rodina důvodem tohoto sebedestruktivního chování dětí a mládeže. Svou roli zde hraje mnoho faktorů, jako metoda výchovy v rodině, situace v oblasti společných vztahů, ale i rozporoplné názory a povahové vlastnosti rodinných příslušníků aj...

Většina rodičů si myslí, že jejich děti měli šťastné dětství: "nebyly bity a odmalička měli vše, co si jen přáli. Materialismus je jen chvilkové štěstí, avšak většina rodičů si myslí, že jejich lásku dokáže nahradit nový noteebook místo objetí. Problém s drogami většinou vznikne paradoxně právě v těchto, na první pohled dokonalých rodinách, ne u dětí bez domova, týraných a jiných extrémních případů, jak si většina zarputile myslí. Nestačí být rodičem, pouze na rodném listě.

Nejvíce své ratolesti pomůžete, když jej během tohoto temného období zahrnete svou upřímnou láskou, pochopením a bezmeznou podporou a důvěrou. Začněte společně komunikovat o všem a pokuste se najít jádro problému a poté se jej pokuste odstranit. Jestliže je však problém v komunikaci dlouhodobějšího rázu, který lze popsat jako neúplnou, nebo dokonce nulovou komunikaci uvnitř rodiny, bude nejlepší  navštívit odborníka a ten vás seznámí s dalšími postupy a nejvhodnější alternativou, jak celou věc vyřešit.

Rodičům celého světa - rady nad zlato

Pamatujte si, že ačkoliv je pro vás důležitá:

- neposkvrněná pověst,

- vypadat a být lepší než vaši přátelé i sousedé,

- vaše hrdost, kvůli které si zapřete existenci vlastního dítěte,

- nevědomost,

- pro vysněné iluze budoucnosti celé rodiny,

a děláte slepé a hluché, protože strach vás omezuje vidět pravdu... Nesuďte a neignorujte podezřelé chování vašich dětí. Mnohdy by stačilo zakročit hned, na to i většina dětí čeká a ve skrytu duše doufají v nějaký projev zájmu, strachu a pocitu, jakékoliv znamení, že jsou pro vás stále tím nejdůležitějším. Jakmile se telepatické volání o pomoc jeví bezvýznamné, začnou si ony samy připadat naprosto zbytečné a to je tou nejtěžší kotvou, jež je začne tahat ke dnu.

Uvědomte si i svou dávku viny, nebo se ji pokuste vypátrat - nic není bez příčiny. Děti 21. století vyrůstají v životě mnoha možností, které jste "VY" nikdy neměli. Neuvědomujeme si, že vlivem povolnějšího, bezstarostného mládí, o kterém si starší generace mohli dříve nechat jen zdát, děti neobrnila a neobdarovala je hroší kůří před nástrahami reálného života dospělých, proto se mladé páry po prvním problému rozejdou, protože nejsou zvyklé společně komunikovat. Jsou naučeni vydat se po jednodušší trase a tou je hlavně nic neřešit.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.7 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies