5 superpotravin pro snadnější hubnutí

Léto se kvapem blíží. Po přečtení článku možná zjistíte, že doma v lednici nebo na poličce vám leží "zázraky" v podobě superpotravin, které vám pomohou v boji s kily navíc.

Salát,sýr a rajče napíchnuté na vidličce

Blíží se doba dovolených a mnozí z nás přemýšlí kam pojedou. Po zimě nám přibylo pár kilo navíc a najednou zjistíme, že bychom potřebovali pár kilo ubrat. Patříte taky mezi ně? Poradíme vám jak zdravě a třeba i trvale zhubnout. Při hubnutí bychom měli dodržovat správnou životosprávu a mít dostatečný pohyb. Proto je důležité vědět jak a čím se stravovat. Ne všechny potraviny jsou při hubnutí vhodné. Některé vám v rozumném množství pomohou zhubnout. Proto není na škodu připomenout si pět superpotravin, které vám ve vašem snažení pomůžou.

 

Ananas
Obsahuje až 90% vody, je bohatý na vitamín C a vitamíny skupiny B. Z minerálních látek obsahuje vápník, draslík, železo, zinek, fosfor, hořčík a mangan. Má vliv na hubnutí a podporuje trávení. Odbourává tuky v těle, zmírňuje bolest a urychluje hojení ran. Má močopudný efekt a pomáhá v boji při nemocech močového ústrojí. Považuje se za afrodiziakum.

 

Cuketa
Je bohatá na vlákninu, hořčík, vápník a karoten. Hlavně slupka obsahuje vitamíny A, E a B. Podporuje činnost ledvin a skvěle detoxikuje organismus. Volíme raději menší plody, jenž obsahují více živin a mají také výraznější chuť.

 

Dýně
Má vliv na hubnutí. Obsahuje 90 % vody, ale i vitamíny, vlákninu a minerální látky. Z vitamínů je to vitamín C, A, E, K, B1, B2, B3, B5, B6  a z minerálů hořčík, draslík, železo a měď. Může se pyšnit mnoha účinky na zdraví: posiluje imunitní systém, působí protizánětlivě, doporučuje se při pálení žáhy a snižuje krevní tlak. Dýně je nízkokalorická a pokud chcete zhubnout, můžete si ji v její sezóně dopřát kolik jen chcete. Obsahuje látky velice prospěšné pro organismus.

 

Ledový salát
Obsahuje vlákninu, velké množství vody, vitamíny A, C, E, K, také vitamíny skupiny B a minerální látky jako sodík, železo a draslík. Zlepšuje například koncentraci a činnost mozku. Dále pak vylepšuje kvalitu spánku, odstraňuje nervozitu, posiluje imunitní systém a může podpořit snižování hmotnosti právě díky vysokému obsahu vlákniny. Hojně se využívá při přípravě zeleninových salátů nebo jako zeleninová obloha.

 

Skořice
Velmi oblíbené koření, které nechybí snad v žádné domácnosti. Pomáhá při hubnutí, posiluje imunitu, pomáhá při léčbě zánětu močových cest a hlavně zrychluje metabolismus. Zkuste si jednu lžičku přimíchat do krupičné kaše či jiné kaše nebo do jogurtu. Vyzkoušejte a uvidíte, jestli bude výsledek efektivní.

 

Hubnout se dá mnoho způsoby. Často jde o hladovění, nezdravé diety nebo hubnutí pomocí tablet. Přednost bychom měli dát rozumnému zdravému hubnutí, které bude pro nás zároveň i trvalé. Pravidelná strava, dostatek spánku a trochu pohybu. Můžeme spálit kalorie i přebytečné tuky. Vhodné jsou i delší procházky. Pokud chcete dosáhnout úspěšného výsledku, je potřeba mít nutnou dávku vůle a vytrvalosti.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies