5 nejčastějších příčin vypadávání vlasů

Občas u nás může zavládnout období, v němž nám vypadává větší množství vlasů. Ale tento problém by se neměl stupňovat a hlavně nesmí přetrvávat. Proti vypadávání vlasů existuje na trhu spousta přípravků, které vám s tím pomůžou, ale problém může být někde jinde. Nejprve byste tedy měli odhalit příčinu.

Vypadávání vlasů - řešte tento problém, co nejdříve

 

 

Příčina č. 1 - Těhotenství

 

Různé hormonální změny, které se v ženském těle odehrávají v době, kdy je žena těhotná, také mohou být tím viníkem. Tato situace se však často vyřeší po porodu, neboť se pak vše dostane do normálu.

 

 

Příčina č. 2 - Stres

 

Stresu se bohužel v dnešním uspěchaném světě málokdo vyhne. V situacích, kdy se cítíte být pod tlakem, se ještě nemusí projevit stres. Ten se může dostavit mnohem později. Proto se snažte stresovým situacím vyhýbat, jak jen to jde.

 

 

Příčina č. 3 - Nedostatek bílkovin nebo železa

 

Každá desátá žena ve věkovém rozmezí od 20 do 49 let nemá v těle dostatek železa. Kvůli tomu vám mohou vaše drahocenné a s láskou opečovávané vlasy vypadávat. Nedostatek železa způsobuje i další problémy - závrať, bledá pleť, studené nohy i ruce, únava, bolesti hlavy a jiné. Vlasy můžete ztrácet i v případě, když se vašemu tělu nedostává přiměřené množství bílkovin, které najdete především v rybách, vejcích či v masu.

 

 

Příčina č. 4 - Některé léky a kožní problémy

 

U léků si musíte všímat, jaké mají vedlejší účinky. Například taková antidepresiva či léky na ředění krve mohou dočasně způsobit vypadávání vlasů. Příčinou vypadávání vlasů může být také nějaký kožní problém - lupenka, lišej, ekzém, vyrážka na havě a podobně.

 

 

Příčina č. 5 - Špatná péče o vlasy

 

Když si všimnete, že vaše vlasy slábnou nebo se začaly více mastit, měli byste je po nějakém čase vyměnit a vyzkoušet zas pro změnu jiný čistící přípravek. Tím ale nemáme na mysli to, že kosmetické produkty budete střídat každý týden. To vlasům škodí. Nechte je, aby si navykly na ten konkrétní produkt. Jestli si navíc každý den kulmujete, žehlíte či jen fénujete své vlasy, pamatujte, že později zeslábnou a mohou padat.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies