Léčivá síla barev

Barvy ovlivňují naše vnímání a jednání. Mohou utišovat, zneklidňovat, vytvářet dobrou nebo naopak špatnou náladu. Ať už se potácíme s fyzickými nebo psychickými potížemi, často nám chybí k vyrovnanosti jen ta správná barva.

 Pastelky různých barev

V deštivých a mrazivých měsících je svět světem bez barev a my lidmi bez energie a elánu do života. Jakmile však vysvitne sluníčko a příroda se rozhýří barvami, hned je nám lépe. Barvy ovlivňují naše tělo i duši více než si dokážeme představit.

Že mají barvy nejen estetické, ale i léčivé účinky věděli už staří Egypťané. V současnosti je barevná terapie využívána hlavně přírodními léčiteli, ale vám postačí jen vědět, která barva je účinná na zdravotní nešvár, se kterým zápasíte.

Modrá

je symbolem chladu, svěžesti, klidu a nekonečnosti. Působí na bolesti, jejíž centrum leží v mozku. Uvolňuje napětí, podporuje a urychluje uzdravování. Světle modrá barva tlumí migrénu, snižuje vysoký krevní tlak a vůbec příznivě ovlivňuje krevní oběh.

Fialová

je symbolem duševna. Dodává duchovní sílu a silně ovlivňuje naše podvědomí. Podporuje toleranci, smyslnost a působí inspirativně. Aktivuje obranyschopnost.

Růžová

Lidé, kteří se rádi oblékají do růžové signalizují svému okolí zvýšenou potřebu lásky a ochrany a jsou většinou silně citově založení. Růžová zajišťuje vyrovnanou náladu, brzdí úzkostlivé stavy a agresivitu.

Červená

obvykle upozorňuje na nebezpečí, ale je také symbolem tepla a vzrušení. Dodá vám energii a motivaci, stimuluje mozkové buňky a chuť na sex.

Oranžová

podporuje dobrou náladu, uvolněnost a citovou otevřenost. Je vhodná do dětských pokojíčků.

Žlutá

je barvou slunce a proto vyzařuje teplo a pohodu. Udržuje člověka nad věcí a zbavuje jej strachu. Zvyšuje také schopnost soustředit se, podporuje tvůrčí myšlení člověka. Údajně podporuje také činnost střev.

Zelená

uklidňuje mysl i tělo. Je balsámem pro naše srdce a nervovou soustavu. Se zelenou se budete cítit uvolněně a nic vás jen tak nerozhodí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies