Tetování hennou

Tetování hennou je nadmíru originální a navíc můžete jej podle libosti měnit. Není tzv. na celý život. Existuje řada stylů i druhů henny a "malování na tělo hennou" má obrovskou historii.

Obrázky na tetování

Současné druhy henny

Dnes existuje opravdu mnoho druhů henny, rozdíly jsou ve výsledku při použití henny na tetování. Podobně jako u ostatních přírodních produktů platí i u henny, že se liší oblast od oblasti, kde byla vypěstována. Rozlišujeme hennu egyptskou, arabskou, marockou, indickou, iránskou, indonézskou.

  • Červený henna pudr - o tento druh je skutečně velký zájem - zabarvuje kůži do červena. Je vhodný zejména jako svatební tetování, nebo pro tanečnice kathaku. Vhodný je spíše pro světlou pleť.
  • Hnědý henna pudr - užívá se k aplikaci henny na ruce, nohy, tělo i moderní tetování.
  • Černý henna pudr - směs prášku z henny a chemikálií. Je v něm mnoho syntetických přísad proto, aby barvil černě. U některých lidí vyvolává silné alergické reakce.
  • Rostlinný henna pudr - nejčastěji se používá k barvení vlasů. Je to směs prášku z henny a bylinek. Je ideální pro regeneraci vlasů.
  • Neutrální henna pudr - vyrábí se z různých druhů lístečků henny. Používá se jako symbol na náhrobní kameny jako požehnání.
  • Henna pasta - prodává se v hliníkových tubách s plastikovým hrotem přímo k aplikaci. Je nutné dbát na datum spotřeby, jelikož tyto pasty bývají často prošlé.

Co hennou zdobíme?

Tetování hennou je módní záležitostí. Originální způsob tetování se stal velmi populární a od tradičního zdobení rukou a nohou se přešlo i k různým módním tetováním na zádech, pažích, kotnících apod. Lze říci, že hennou můžeme zdobit vlastně celé tělo, henna je zdraví prospěšná.
Rituální zdobení hennou se tradičně vztahuje hlavně na nevěsty. Díky indickým tradicím se totiž stále věří, že ozdobené ženě přinesou ornamenty štěstí v manželství a krásu.

Střední východ a henna

Na středním východě se henna užívá k dekorování rukou i nohou. Ženy se zdobí ornamenty přibližně každé dva týdny. K dosažení maximální tmavosti odstínu se vaří vyschlý citron ve vodě. Ta se pak přidá do hennové pasty. Kyselost činí barvu trvanlivější a také látky obsažené v citrusech odstín ztmavují. Tetování je znovu obnoveno většinou podle linií vybledlého tetování.
Pokud toužíte po složitém tetování v arabském stylu, je vhodné používat párátko nebo sirku, jimiž nanášíme pastu. Ruka musí být energicky natažena po celou dobu tetování, jinak by bylo zdeformováno vráskami a záhyby kůže.

Rajasthani

Tradiční design u tetování hennou - květinové motivy, jemné linky a celé tetování hennou působí jako krajka.

Gujarati, Marwari

Styl tetování hennou , ve kterém se často užívá oblíbený motiv pávů.

African mehndi

Geometrické obrazce vytvořené tmavou hennou na kůži vytvářejí tzv. rytmus. U marockého tetování je zajímavé tetování na bradě a tvářích v podobě teček, které podle tradic zabraňují vstupu zlého ducha.

Mughlai, Khujaraho

Tetování hennou aplikací širokých květinových motivů.

Arabic

V arabských motivech naleznete kreativitu, úžasné arabesky, ornamenty. Celkový vzhled a linie dohromady vypadají nádherně.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies