Práce – životopis o vás mnohé napoví

Chystáte se změnit práci? Jak udělat na potencionálního nového zaměstnavatele dojem? Životopis o vás mnohé napoví, proto je potřeba věnovat velkou pozornost tomu, co do životopisu napíšete. Poradíme vám, jak životopis napsat správně.
Ruce držící tužku

Životopis o vás mnohé napoví

Proč je důležitý dobře napsaný životopis? Životopis je při ucházení o novou práci vaší vizitkou, která by měla na nového zaměstnavatele udělat dojem a ne jej odradit. V dnešní době jsou populární strukturované životopisy, které jsou stručné a výstižné. Avšak i tento životopis by měl mít svou úroveň. Nezapoměňte také na úpravu textu v životopise, už na první dojem, by měl životopis vypadat lákavě.

Životopis – co by měl životopis obsahovat?

V životopise by měli být uvedeny základní údaje, jako je například jméno, příjmení, datum narození, rodinný stav, zdravotní stav a také kontakt na vás (e-mail, telefon). Mezi další údaje, které by měl životopis obsahovat patří také dosažené vzdělání, praxe (kde jste před tím pracovali) a také vaše znalosti a dovednosti. Pokud jste prošli nějakým zajímavým kurzem, umíte cizí jazyk či máte-li řidičské oprávnění – nezapomeňte to do životopisu napsat. Nebojte se a napište tam vše, co doopravdy umíte.

Strukturovaný životopis – nezapomeňte na fotografii

Nezapomeňte k životopisu přiložit fotografii, která o vás také může mnoho napovědět. Ideální je k životopisu přiložit pasovou fotografii, na které se smějete. Takový typ fotografií působí pozitivním dojmem. Pokud budete posílat životopis emailem, je vhodné fotografii umístit v dokumentu co nejvíce nahoře.

E-mail – jak poslat životopis emailem?

Pokud budete posílat potencionálnímu novému zaměstnavateli svůj strukturovaný životopis e-mailem, nezapomeňte do e-mailu napsat uvodní text, kterým zaměstnavatele oslovíte a také možná upoutáte. V úvodním textu by mělo být napsáno, proč jste se rozhodnul/a poslat svůj životopis právě mu a jak moc velký zájem máte o dannou práci.

Práce – donesete zaměstnavateli svůj životopis raději osobně?

Pokud jste se rozhodli, že životopis doručíte osobně, je vhodné se předem ohlásit. Životopis by měl být při předání potencionálnímu zaměstnavateli čistý a nepokrčený, nejlépe v igelitové složce. Špinavým a pokrčeným životopisem na nikoho dojem neuděláte.

Strukturovaný životopis – čeho byste se měli při psaní vyvarovat?

Při psaní se rozhodně vyvarujte vět typu : „Maturoval-a jsem z jazyka českého, matematiky...atd“.Tímhle typem vět akorát zaměstnavatele odratíte. V životopise by měla být napsána hlavně praxe a zkušenosti, které jste doposud získal/a. Také je důležité, aby byl životopis napsaný bez chyb. Raději si životopis několikrát po sobě zkontrolujte, než jej pošlete.

Práce - další zajímavé články pro ženy i muže:

10 nejzajímavějších povolání

Móda do práce

Test – jaké povolání se pro mě hodí?

Jak vycházet s kolektivem

Kurzy, které rozvíjejí vaši kreativitu

Novým trendem je celoživotní vzdělávání

Tykání versus vykání

Jak vypadat na fotografii?

Práce na internetu

Pracovní smlouva - než podepíšete smlouvu

Sangvinik, melancholik, flegmatik, cholerik

Asertivita

Síla řeči - umění Cicero

Image osobnosti - okouzlující osobnosti

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies