Jak zvládnout změnu času

Změna času, ať už z letního na zimní nebo naopak, je pro většinu z nás nevítanou změnou, která dokáže rozhodit zaběhlý režim. Jak překonat změnu času, vám poradíme v následujícím článku.
Kreslený budík na nožičkáchukazující čas

Změna času – nevítaný problém

V brzké době nás opět čeká změna času, a to ze zimního na letní. Tato situace může způsobit problémy, které však s trochou úsilí lze bez větších následků překonat.

Připravte se na změnu času

Než se aklimatizujete na časový posun, bude to chvíli trvat. Přestože se jedná o jednu jedinou hodinu, vaše tělo bude reagovat nepříznivě. Protože se mění zimní čas na letní, budeme spát o hodinu méně a půjdete spát také dříve. Nejlépe se se změnou času vyrovnají ti, kteří nejsou navyklí na pravidelný režim.

 

Pokud jste ale zvyklí jít spát v určitou hodinu a také v určitou hodinu vstáváte, bude to pro vás mnohem větší problém.

Nepříznivé následky na zdraví

Časový posun o pouhou hodinu může způsobit dlouhodobější únavu, bolesti hlavy, stres a další následky, které se mohou projevit, když váš organismus bude nepříjemně reagovat.

 

Vaše tělo může dostat „menší šok“, se kterým se však maximálně do jednoho týdne vyrovná. Nasaďte vitamíny, které vašemu tělu pomohou získat zpět ztracenou rovnováhu. Večer před posunutím hodin běžte spát o něco dříve, aby se vám dostalo potřebné množství spánku.

 

Trendy svatební účesy

Módní svatební šaty

10 nejzajímavějších povolání

Chytře na IQ test

Manželská poradna může vyřešit problém

Móda do práce

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies