10 nejzajímavějších povolání

Každý z nás občas přemýšlí o povolání, které by mělo opravdovou šťávu a zároveň bylo dobře placené. V dnešním článku vám nabídneme deset nejzajímavějších povolání, u kterých se člověk rozhodně nenudí.
Osoba na motorce vyjíždějící z plamenů ohně

Nejzajímavější práce – není to jen tak

1) Kaskadér

Povolání kaskadéra patří bezpochyby mezi jedny z nejzajímavějších prací, které člověk může vykonávat. Není to ale jen tak, jako kaskadér si sice přijdete na slušnou částku peněž, ovšem nesmí vám chybět odvaha ani skvělá fyzička.

2) Karetní hráč

Kdo by se nechtěl živit hraním karet? Při takovéto práci si užijete spoustu adrenalinu, na druhou stranu jste jednou nohou na pokraji finančního krachu, pokud nemáte schopnost perfektně hospodařit s vyhranými penězi a neprohrávat. Potřebujete také notnou dávku talentu, ale také štěstí.

3) Hasič

Povolání hasiče je snem snad každého malého kluka. Tato záslužná práce bude vždy patřit mezi povolání, která jsou pro nás pro všechny velmi důležitá. Jako hasič potřebujete nejen perfektní fyzičku, ale také trochu otrlejší povahu, kterou jen tak něco nerozhodí.

4) Programátor počítačových her

Pokud se někomu poštěstí stát se programátorem počítačových her ve velké společnosti, může si gratulovat. Tato práce je jednak velmi kreativní a navíc, skvěle finančně ohodnocená.

5) Vědecký pracovník

Práce vědce patří také mezi jedny z nejzajímavějších. Jediný problém je v tom, že musíte mít nadprůměrné IQ a pokud ho nemáte, tak si můžete nechat na povolání vědeckého pracovníka zajít chuť.

6) Rocková hvězda

Na první pohled se to možná nezdá, ale rockoví zpěváci a hudební celebrity se sebou mají nejvíc práce. Každodenně musíte pilovat hlas, makat na své postavě a do toho ještě koncertovat. Na druhou stranu, když vám z peněženky vypadne pár tisícovek, tak si toho pravděpodobně ani nevšimnete.

7) Kreativní ředitel

Práce kreativního ředitele v sobě skrývá spoustu zábavy, ale také odpovědnosti a stresu. Finančně je hodnocena velmi příznivě, ale vaše kreativní stránka musí být natolik pružná, abyste se dokázali přizpůsobit těm nejnovějším trendům moderní doby, které se každou chvíli obměňují.

8) Rozhodčí

Kdo by nechtěl vykonávat práci rozhodčího? Takový rozhodčí je jednou z nejdůležitějších postav při sportovních utkáních a může za to být na sebe také patřičně pyšný. Nejdůležitější vlastností pro vykonávání povolání rozhodčího je smysl pro spravedlnost a férovou hru.

9) Sportovní manažer

Wow – tady už se dostáváme do dimenzí, do kterých nikdy obyčejný smrtelník bez pořádné dávky štěstí nenahlédne. Být sportovním manažerem je snem každého muže. Skvělé peníze, pod sebou tým sportovců, pocit důležitosti…

10) Scénárista

Povolání scénáristy je jedním z nejzábavnějších – tedy pro ty, kdo rádi tvoří a také rádi vidí výsledek. Jako scénárista můžete uplatnit svou fantazii, které potřebujete mít vrchovatou měrou. Pokud se však vypracujete až na filmového scénáristu, můžete si gratulovat, protože skvělá tvůrčí práce a velmi vysoké výdělky vás neminou.

 

Chytře na IQ test

Manželská poradna může vyřešit problém

Móda do práce

Co si muži myslí o ženách?

Test - jaké povolání se pro mě hodí?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies