Šperky a ozdoby z mušlí

Přivezli jste si z dovolené u moře spoustu mušlí a lastur a teď nevíte, co s nimi? Nechcete své mořské suvenýry vystavovat v sekretáři a hledáte originálnější nápad? Pak pro vás máme několik tipů, jak z mušlí vyrobit dekoraci, šperky či ozdoby oděvu.

Barevné mušle z moře

Mušle a lastury jako dekorace

Mušle se dají využít jako dekorace různými způsoby. Můžete je nalepit na okraj misky nebo talíře, ozdobit jimi rámeček na fotografie nebo víko nějaké hezké nádobky. Fantazie se meze nekladou. Jednotlivé mušle můžete také obarvit, přelakovat a posypat zlatým třpytem. Mušle jsou také skvělým doplňkem gelových svící. 

Mušle a lastury jako šperky

Pokud do mušlí či lastur vyvrtáte malé dírky, můžete je navléct na provázek a užívat jako originální šperk. Stejně tak lze pomocí mořských mušlí vyrobit náramek, prstýnek nebo náušnice. Jednotlivé mušle můžete pro větší oživení prokládat barevnými korálky.

Mušle a lastury jako ozdoba oděvu

Mušle přilepené na oděvu se mohou snadno rozlámat nebo znehodnotit. Proto je třeba dávat pozor, kam a jak je umístíme. Lépe než na textilu budou držet na opasku a kovových částech, např. na knoflíku. Nikdy mušle nepřilepujte na sedací část oděvu, velmi rychle by jste o ně přišli. Mušlí lze ukončit vázání na halence, třásně na sukni nebo oživit jednoduché žabky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies