Éterické oleje probudí vaše smysly

Kouzlo a podmanivou vůni éterických silic si můžete dopřávat nejrůznějšími způsoby. Vůně se může odpařovat z aromalampy, z odpařovače apod. Jaké možnosti má éterický olej a jak si jej vybrat?

Olej v misce

Éterické oleje obsahují rostlinné silice

Základem éterických olejů jsou rostlinné silice. Ty jsou obsaženy ve květech, plodech, listech, kořenech. Každá vůně daného oleje má svou specifickou funkci, která působí na psychiku i zdravotní potíže daného člověka. Éterické oleje využívá aromaterapie nejen pro své léčebné účely, ale také k vyladění tělesné energie.

 

Éterické oleje – zázračná moc rostlinných silic

Vůně probouzí smysly, uklidňuje mysl, má léčivý potenciál. O působení vonných rostlinných silic na lidský organismus se už vědělo několik tisíc let před naším letopočtem. Egypťané, Řekové, Římané – ti všichni měli zálibu ve vonných mastech a olejích. Vědomosti o aromatických rostlinách se předávaly z pokolení na pokolení po celá staletí. Dnes se jimi zabývají výzkumné laboratoře, které získávají důmyslnou technologií extrakty z rostlinných sinic.

 

 

 

Éterické oleje stimulují

Éterické oleje vnímáme především prostřednictvím čichu, ale vůni také nasáváme póry naší kůže. Vdechnutím vstupují molekuly silic do plic a tím do celého těla. Čichové receptory vysílají mozku signály do celého těla. 

 

Éterické oleje – vnímaní vůně je individuální

Vnímání vůní je velmi individuální a je ovlivněno mnoha faktory. I když jsou vám některé silice doporučené, nemusí vám vyhovovat.

 

 

Éterické oleje – jak nakupovat

Éterické oleje si pečlivě vybírejte. Na lahvičce by neměl chybět název, datum výroby a výrobce. Vyšší cena nemusí vždy vypovídat o lepší kvalitě. Nakupujte v obchůdcích s přírodními surovinami nebo v prodejnách zdravé výživy, kde vám mohou i blíže poradit.

 

 

Éterické oleje před použitím

Rostlinné silice pomáhají, ale měli bychom se vždy před použitím seznámit s danými účinky silic a vyvarovat se vysokých koncentrací. Na trhu je celá řada éterických olejů jako např.: ylan ylang, santalové dřevo, pomeranč, citron, borovice, karafiát, skořice, jasmín, růže…

 

 

Éterické oleje a možnost použití

Každý éterický olej má více možností použití, a tedy více terapeutických účinků. Výběr vhodného oleje je velmi individuální, na jeden problém se může hodit více druhů rostlinných silic. Na vůni esenciálních olejů si můžete vyhranit několik minut denně, nebo vás může provázet celý den – v kanceláři, při studiu, při koupeli, odpočinku, spánku apod.

 

 

Éterické oleje a osvěžení vzduchu

 

Rozprašovač

Éterický olej můžete promíchat s vodou a nalít do rozprašovače. Vonné kapičky vám provoní okolí.

Odpařovač

Visí vám na topení odpařovač s vodou, který vám zvlhčuje vzduch v místnosti? Přidejte do něj pár kapek oleje a místnost se provoní.

Aromalampa

Svíčka v aromalampě umožňuje odpařování vonných silic z misky.

Éterické oleje a masáže

Masáž patří k jednomu z nejlepších požitků pro tělo i duši. Masážní emulze se vytváří smícháním rostlinného oleje s éterickým. Na tělo si můžete přikládat také voňavé obklady. Éterické oleje nabízejí vícero použití.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies