Máslovník – shea tree

Co si představujete pod pojmem máslovník? Misku na máslo? Kdepak, máslovník je krémový olej, který se získává ze vzácného afrického stromu. Má blahodárné účinky na pokožku a používala ho už královna Kleopatra.
Surovina zvaná máslovník z afrického stromu

Máslovník – jak se získává?

Surovina zvaná máslovník se získává z afrického stromu shea tree. Plody máslovníku jsou velké asi jako švestky a obsahují ořech, který se suší a otevírá, abys se z něj získalo jádro. Tato jádra se drtí, dokud se z nich nezíská krémový olej zvaný bambucké máslo.

Historie máslovníku

Bambucké máslo neboli máslo Karité užívala pro rozjasnění tváře i královna Kleopatra. Od pradávna se používalo jako balsám na menší popáleniny, při bolestech svalů a revmatických obtížích a jako ochrana před slunečním zářením. Další přírodní surovinou pro krásu vaší pleti je podmáslí - více se dozvíte zde.

Máslovník a jeho léčebné účinky

Máslovník obsahuje vitamin A, D, E, F a ochraňuje pokožku před škodlivými vlivy životního prostředí. Péči o pleť musíte správně načasovat - klikněte sem. Díky obsahu kyseliny skořicové je účinný při hojení kožních potíží, zejména těchto:
  • rány, jizvy a odřeniny
  • ekzém
  • lupénka
  • spáleniny
  • opruzeniny
  • strie
  • suchá a popraskaná kůže

Kosmetika a máslovník

Bambucké máslo je součástí různých mastí a kosmetických přípravků.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies