Zdravý půst - očistná kúra

Zdravý půst nemusí být jenom odříkání a trápení se s dietami. Dopřejte svému tělu na chvíli oddech, aby se mohlo zregenerovat. Zbavte se přebytečných kil a toxinů tak, aby vás nepřešel humor.

Suk rýže na modrém talíři s příborem

Zdravý půst - Bílkovinová kúra

Zaručeně zhubnete, když pětkrát denně vypijete proteinový nápoj nebo 1,5 l syrovátky. Ta se doporučuje i při kožních a trávících potížích. Tato metoda však vyžaduje spoustu pohybu, aby se tuk dostatečně odbourával.

 

Zdravý půst – revitalizace s odvarem

Pokud máte hodně citlivý žaludek a potřebujete si pročistit trávící trakt – zbavit se kyselin, máme pro váš žaludek balzám. Uvařte polévku z ovesných vloček, drcených lněných semínek nebo rýžových vloček, propasírujte ji a ochuťte trochou zeleninové šťávy. Tento nápoj popíjejte během dne z termosky po troškách. Pijte hodně bylinných čajů a vody s citronem, prospívá to střevům.

 

 

Zdravý půst – ovocná kúra

Tato kúra se hodí pro začátečníky, je mírnější. Týdenní až dvoutýdenní jídelníček se skládá pouze z čerstvého ovoce, čaje a vody. Konzumace je nutná v pravidelných intervalech.

 

 

Zdravý půst - minerální kúra

Největším rizikem půstu je nedostatek vitamínů a minerálů. Proto pokud se chcete postit zdravě, klidně sáhněte po doplňcích stravy, které vám přísun těchto látek zajistí.

 

Očistná kúra – Buchingerova kúra

Otto Buchinger sestavil tuto 3 - 4 týdenní kúru v roce 1935. První je odlehčovací den, kdy jíte jen vařenou rýži a ovoce. V následujících dnech přidáváte ovocné a zeleninové šťávy, polévky. Je třeba vypít za den nejméně 3 l vody bez bublin a bylinkových čajů. Každý druhý den potřebujete intenzivní pohyb. I při kratším půstu pocítíte výsledek. Pokud máte alergii nebo astma, tato kúra je přímo pro vás.

 

 

Dietní kúra – půst - rady

Půst snesete nejlépe, když budete psychicky v pohodě, bez stresů a velkého pracovního nasazení. Proto si pro tyto kúry vybírejte spíše dovolenou nebo klidné období. Říká se, že nejúčinnější je držet půst za úplňku.

 

 

Dietní kúra – půst – pozor

Při kúrách je velmi důležitý pitný režim. Nedostatek tekutin vám může jedině uškodit. Nezačínejte s očistou ve stresové situaci, stresovém prostředí – negativní pocity se pak násobí. Začínejte mírnějšími formami půstu. Půst se nedá praktikovat jako dlouhodobý životní styl, jedná se o jednorázovou očistu.

Pokud chcete opravdu pročistit organismus, půst je vhodným řešením. Rozhodně však není možné se takto stravovat dlouhodobě. Půst je dobrou šancí k sebepoznání a krůčkem k vytvoření harmonie.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies