Mineralfit.cz

Tvarování postavy pomocí kalanetiky

Kateřina Řehořová

Kalanetika je cvičení, které protahuje celé svalstvo a nezatěžuje klouby. Cílem kalanetiky není vybudování svalové hmoty, ale její uvolňování, protahování a posilování.

Všeobecně o kalanetice

Při cvičení kalanetiky je důležité uvolnění a následné posílení svalů. Jednotlivé cviky se skládají převážně z malých jemných pohybů a velkého počtu opakování. Při kalanetice se tedy příliš nezadýcháte ani nezpotíte. Pomocí kalanetiky skvěle zpevníte a zformujete i ty nejproblémovější partie, jako jsou stehna, zadeček, břicho a prsní svaly. Kalanetika vás naučí naslouchat svému tělu, získat k němu respekt a také lépe se pohybovat.

Pro koho je kalanetika vhodná?

Kalanetika je vhodná pro každého - muže i ženy každého věku, váhy i fyzické zdatnosti. Nezatěžuje kloubní systém a navíc pomůže těm, které trápí chronické bolesti zad. Nemusí se jí vyhýbat ani těhotné ženy, kterým může správně posílené svalstvo usnadnit porod. Ke cvičení kalanetiky nepotřebujete žádnou speciální výbavu - bohatě postačí pohodlný sportovní oděv a dostatečný přísun tekutin. Cvičí se na zemi na podložce a nebo s pomocí židle.

Cvičit můžete doma i na kurzu

Kalanetiku můžete cvičit sami doma a nebo navštěvovat kurzy, kde se cvičí ve skupinkách. Při cvičení je důležité cvičit vlastním tempem, nepoužívat žádnou sílu, nesrovnávat se s ostatními. Kalanetika se cvičí bez hudby nebo za doprovodu pomalejší melodické, nepříliš hlasité hudby.

Rady na závěr každé cvičení začínejte protažením celého těla cvičte vlastním tempem, nepřepínejte se všechny pohyby provádějte pomalu a důkladně snažte se cvičit uvolněně, ne křečovitě každé cvičení ukončete závěrečnou relaxací Hubněte tancem! Jste závislá na cvičení? Vyzkoušejte H.E.A.T a zhubnete

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.