Mineralfit.cz

Na co si dát pozor při koupi dovolené?

Kateřina Řehořová

Čas dovolených se blíží a již nyní je ideální doba myslet na to, kam a s jakou cestovní kanceláří letos vyrazíte. Při rozhodování vám může pomoci i náš dnešní článek, který vás upozorní na nejčastější triky cestovních kanceláří.

Je udaná cena dovolené konečná

Nenechte se zlákat koupí výhodné dovolené bez řádného prokalkulování! Pokud máte vybraný zájezd za skvělou cenu, zajímejte se, zda-li jsou v něm zahrnuté i skryté poplatky, jako jsou například palivové a bezpečnostní příplatky při cestování letadlem a nebo nutnost dálničních známek při cestování vlastní dopravou (při cestování automobilem se informujte také na aktuální ceny paliva v daných zemích). Nezapomínejte si také k ceně zájezdu přičíst odpovídající zdravotní pojištění a případné očkování. Je-li výsledná cena pro vás zajímavá, směle do toho!

Podle čeho vybírat dovolenou

Ušetřete za letenky!

Pojištění proti úpadku cestovní kanceláře

Při výběru dovolené se zajímejte také o to, zda-li je vámi vybraná cestovní kancelář pojištěna proti úpadku. Pokud ano, máte šanci, že peníze za předem zaplacenou dovolenou získáte v případě zkrachování cestovní kanceláře nazpět.

Než podepíšete smlouvu

Při podpisu smlouvy čtěte opravdu každou větu pozorně a hlavně v klidu, protože v tomhle případě se rozhodně nevyplatí spěchat. Pokud něčemu ve smlouvě nerozumíte, nebo s něčím nesouhlasíte, nebojte se zeptat, protože po podpisu smlouvy už je pozdě. I pouhá jedna věta, která je uvedena ve smlouvě vám může vaši dovolenou pěkně znepříjemnit…

Společná dovolená – relax nebo katastrofa

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.