Tipy, jak ušetřit za letenky

Čas dovolených se blíží a my pro vás máme několik rad a tipů, jak lze ušetřit za letenky do vašich oblíbených destinací. Podívejte se s námi, za jakých podmínek lze ušetřit i několik tisíc.

Letadlo ve vzduchu při západu slunce

<!-- -->

Nakupujte s předstihem

Někdy jsou odjezdy či odlety na dovolenou na poslední chvíli, většina z nás se ale na cesty připravuje několik týdnů předem. Zde je nejdůležitější klíč k levným letenkám - rezervace s dostatečným předstihem. Koupíte-li letenku několik týdnů či měsíců dopředu, může vás stát i o polovinu méně, než byste za ní zaplatili pár dní před odletem.

Nelétejte v sezóně

Někteří z vás by mohli namítat, že právě v sezóně bývá nejlepší počasí na dovolenou nebo volno v zaměstnání nemusí mimo období dovolených dostat. Se zaměstnavatelem vám neporadíme, ale na dovolenou se přeci neodlétá kvůli vysokým teplotám, nýbrž kvůli odpočinku. Navíc budete mimo sezónu překvapeni nízkými cenami domorodých stánkařů, prodejců různých výrobků a přijatelných cen restaurací.

Sledujte akce leteckých společností

Letecké společnosti se slevami předhánějí stejně, jako supermarkety, a proto u nich naleznete různé množství akčních nabídek. Některé nabízejí množstevní slevu pro vícečlennou skupinu, nižší poplatky za letenky objednané online, objednávky letenek v akční hodinu, cestujícího zdarma nebo slevu skupiny, u které netrváte na sedadlech vedle sebe. Existuje také možnost využít vaší loajálnosti k jedné letecké společnosti, která vám může vydat slevu stálého zákazníka. Před požádáním se ale informujte, zda to vaše společnost umožňuje.

Vyhněte se frekventovaným dnům

Jestliže létáte častěji tak víte, že některé dny jsou přeplněné a jiné dny sedadla v letadle zejí prázdnotou. Takové dny jsou vhodné pro cestování na poslední chvíli nebo cílené rezervování dopředu. Máte-li více času na rezervování letenek, každý den navštivte webové stránky vybrané letecké společnosti a zjistěte si, v které dny jsou letenky levnější.

Vybírejte nízkonákladové společnosti

Nízkonákladové letecké společnosti si za letenky účtují nižší ceny a to z důvodu nižších poplatků vybraných letišť. Taková společnost vás sice nezaveze na primární letiště, ale letenky vás vyjdou levněji.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies