Mineralfit.cz

Civilizační choroby a jejich příčiny

Kateřina Řehořová

Civilizační choroby jsou skupiny onemocnění, která se vymezují spíše než popisem, svým výčtem. Jedná se o nemoci spojené s životním stylem a to především moderní doby a větších měst.

Náš organismus je čím dál víc ohrožován nepříznivými vlivy z okolí. Zhoršuje se životní prostředí i kvalita ovzduší, máme nedostatek pohybu, jíme ve spěchu, málo relaxujeme a k tomu všemu si někteří z nás dáme kávu, cigaretu nebo sklenku vína. V těle se nám pak nahromadí radikály, které urychlují rozvoj mnoha nemocí včetně rakoviny.

Příčiny civilizačních chorob Průmyslová velkovýroba Příjem kalorických potravin (tučných, slaných, přeslazených) Živočišné zdroje Úbytek fyzického pohybu Nadměrná konzumace jídla Nadměrná konzumace cigaret a alkoholu Zvýšený stres Mezi civilizační choroby patří Cévní onemocnění Infarkt myokardu Cévní mozkové příhody Obezita Cukrovka Hypertenze Předčasná ateroskleróza Chronický únavový syndrom (nebo vás trápí jen podzimní či jarní únava?) Předčasné porody a potraty Nádory Deprese Některé vrozené vývojové vady nervového systému novorozenců Zánětlivá revmatická onemocnění kloubů Předčasné stárnutí Demence včetně Alzheimerovy choroby

Hodnocení: 3.0

Počet: 3

Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.