Mineralfit.cz

Bylinky pro domácí recepty na krásu

Kateřina Řehořová
Bylinky představují účinnou zbraň při ošetřování pleti, kůže a těla. Objevte kouzlo bylinek nejen ve vaší kuchyni, ale také v domácích receptech na krásu. Nechte se hýčkat bylinkami.
Tymián, bylinka napomáhající hydrataci pleti Pokud máte mastnou a nečistou pleť, může vám pomoci tymián. Tato bylina působí dezinfekčně, čistí póry a dodává pleti potřebnou hydrataci. Vytvořte si pleťovou masku ze 2 polévkových lžic tvarohu a 1 lžičky pomletého tymiánu. Směs naneste na pleť, nechte 10 minut působit a poté opláchněte vlažnou vodou.
Bylinky pro ústní hygienu Ústní hygieně může napomoci také vlastní směs na čištění zubů. Tu si můžete vytvořit z 1 lžičky mořské soli, půl lžičky sušeného zázvoru, ze 4 lžic jedlé sody a z 6 kapek mátového oleje. Léčivé účinky mořské soli pomáhají dásním, zázvor pomáhá očistit ústní dutinu od bakterií, máta poslouží k osvěžení dechu a jedlá soda odstraňuje zabarvení chrupu.
Koupel z bylinek Nic neosvěží unavenou pleť lépe, než koupel po dlouhém dni. Pokud ke koupeli použijete ještě bylinky a olej, odměníte se nejen své pleti, ale také duši. Jako bylinky do koupele se hodí např. heřmánek, levandule, šalvěj, rozmarýn, meduňka i jiné. Směs si vytvoříte tak, že bylinky vložíte do uzavíratelné nádoby a přelijete čtvrt litrem olivového oleje. Poté nádobu necháte ustát asi na 4 týdny na chladném místě a scedíte obsah do čisté nádoby.
Nechte se inspirovat bylinkami Tymián dodává vlhkost a působí antisepticky. Meduňka uvolňuje křeče, uklidňuje a má antibakteriální účinky.
Rozmarýn vzpruží vaše tělo – působí proti únavě a vyčerpání.
Šalvěj pomáhá proti nadměrnému pocení a umí si poradit i s horečkou.
Levandule se používá při léčbě lupů a nadměrném vypadávání vlasů.
Máta působí proti bolestivým křečím trávicího ústrojí a pomáhá proti svědění kůže, při vyrážkách a kopřivkách. Měsíček zahradní urychluje hojení hnisavých i špatně se hojících ran a užívá se taktéž proti plísním a alergickým zánětům kůže.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.