Bobkový list pochází z vavřínu
Kateřina Řehořová 11.07.2006
V dobách Antiky byl vavřín, ze kterého bobkový list pochází, považován za posvátnou rostlinu. Hlavy vítězů starořeckých olympijských her slavnostně zdobily vavřínové věnce. Dnes je bobkový list uznávaným kořením.
podporuje trávení
je vhodný pro diabetiky
odbourává z těla odpadní látky
pomáhá při revmatismu
vavřínové esence a masti se používají k odpuzování hmyzu Bobkový list a použití v kuchyni Bobkový list se používá do polévek, smetanových omáček, gulášů, rajčatových pokrmů, k nakládání zeleniny, hub, ryb a zvěřiny. Nejlépe vyniká v jídlech nakyslých. Bobkový list se nesmí dlouho vařit, jinak hořkne. Mletý se přidává až do hotového pokrmu.
Hodnocení: 4.0
Počet: 1
Nejlepší: 4 Nejhorší: 4