Mineralfit.cz

Zuby - správná technika čištění

Kateřina Řehořová
Zuby nestačí jen čistit. Je nutné je čistit správně. Musíte odstranit plak, masírovat dásně a dbát i na mezizubní prostory. Krouživé pohyby, ochrana před zubním kazem. Správná technika čištění zubů.
Čištění zubů - odstranění plaku Nepřítelem zubů a dásní je zubní plak. Lepivá vrstva bakterií na zubech způsobuje zubní kaz. Správné čištění kartáčkem plak odstraní i se zbytky potravy ze všech zubů.
Čistěte si zuby správně přiložte vlákna kartáčku na okraj dásně v úhlu 45 stupňů čistěte zuby malými krouživými pohyby tak, aby konce čistících vláken zůstaly pořád na stejném místě delší vnější vlákna kartáčku odstraní plak v mezizubních prostorech a pod okrajem dásně naučte správné technice čištění zubů i své děti - více informací zde
Jak vyčistit zadní část zubů k čištění patrových plošech předních zubů skloňte zubní kartáček a použijte delší vlákna na konci kartáčků očištěte plošky krouživými pohyby tak, abyste čistící vlákna cítili na okraji vašich dásní Jak vyčistit stoličky opět použijte delší vlákna kartáčku a krouživými ohyby odstraňte plak ze zadních plošek máte-li podezření na parodontózu právě stoliček, poraďte se s lékařem Čištění mezizubních prostorů na mezizubní prostory používejte speciální zubní nit nebo mezizubní kartáček Vodorovné pohyby na žvýkací plošky Horní i dolní zuby a jejich plošky čistěte vodorovnými pohyby. Přitom nezapomeňte ani na tu poslední stoličku, ležící hluboko v dutině ústní. Ochrana dásní při čištění zubů Plak ohrožuje i dásně. Neodstraněný plak může vyvolat až zánět dásní, parodontitidu neboli parodontózu a nakonec může způsobit i vypadávání zubů.
Čištění zubů věnujte pozornost, vyplatí se to ze zdravotního i estetického hlediska.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.