Mineralfit.cz

Záškoláctví

Kateřina Řehořová
Základní povinností vzdělávajícího se žáka, studenta je školu navštěvovat. Právem školy je docházku sledovat, absence evidovat a hodnotit – omluvit či neomluvit. Záškoláctví a neomluvená absence může být případem i vašeho dítěte.
Přístup rodičů k záškoláctví Chodí vaše dítě za školu a nevíte si s tím rady? Vlastní motivace záškoláctví určuje výchovný přístup rodičů.
nečekejte, že se záškoláctví vyřeší časem samo, nebuďte pasivní motivujte vaše dítě k návratu do školy zamyslete se, co vy jako rodiče děláte špatně (vaše chování mohou děti napodobovat) poskytněte dítěti maximální oporu a pomoc spolupracujte s učiteli a odborníky zvyšte u dítěte jeho odolnost vůči zátěži často vaše dítě oceňujte zvažujte výchovné postupy a cíle ve vlastní rodině zvyšte citovou stabilitu v rodině proberte s dítětem jeho chování všímejte si podezřelých signálů u vašeho dítěte, můžete tak záškoláctví předcházet přizpůsobte školní nároky možnostem dítěte Jak dítěti při záškoláctví "pomoci" obraťte se včas na odborníky se žádostí o radu většina škol má své vlastní výchovné poradce a metodiky prevence záškoláctví informujte se jak dítěti pomoci, pokud se školy bojí ve vážných případech vyhledejte specializovanou psychoterapeutickou péči

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.