Mineralfit.cz

Zánět močového měchýře

Kateřina Řehořová

Pálení při močení, časté nucení na toaletu, zakalená moč, to jsou hlavní příznaky zánětu močového měchýře. Můžete se pokusit zánět vyléčit sami, zvyšujete si však riziko rozšíření infekce do dalších orgánů.

Zánět močového měchýře je jednou z nejčastějších infekcí močových cest. Může být akutní nebo chronický. Akutní přechází v chronický pokud nedodržujeme dostatečnou hygienu nebo je hygiena naopak přehnaná. Příčinou bývá i nedostatečné vyprazdňování močového měchýře.

 

Příčiny zánětu močového měchýře

Zánět vzniká, vniknou-li do močové trubice bakterie, viry nebo plísně. Ty pak postupují do močového měchýře.

 

 

Příznaky zánětu močového měchýře

 

časté nucení na močení pálení nebo řezání při močení i po něm zakalená moč někdy také horečka a bolesti v zádech Jak zánětu předejít pečlivou (ne však přehnanou) hygienou nepoužívat mýdla klasická, ale speciální pro intimní hygienu upřednostňovat sprchu před koupelí vyvarovat se prochladnutí, teple se oblékat dodržovat pitný režim Léčba zánětu močového měchýře

Lékař odebere vzorky vaší moči a předepíše antibiotika. Užívání předepsaných léků bychom neměli přerušovat, ani ve fázi, kdy se cítíme relativně dobře. Bakterie by si totiž mohly vypěstovat na antibiotika imunitu. Neléčený zánět močových cest zvyšuje riziko rozšíření infekce do ledvin a dalších orgánů.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.