Mineralfit.cz

Zánět dásní

Kateřina Řehořová
Problémy dutiny ústní začínají nevinně a nenápadně na povrchu zubů. Když se na nich nahromadí lepivý povlak, tak bakterie vyprodukují látky poškozující dásně a to jsou první kroky ke vzniku jejich zánětu.

Zánět dásní je bakteriální infekce. Bakterie se hromadí na povrchu zubů, obzvlášť v různých otvorech a narušených výplních. Začnou tak produkovat látky, které dáseň poškozují. Jestliže není plak odstraněn, zatvrdne a utvoří zubní kámen. Ten následně dráždí dáseň a poskytuje větší prostor pro růst bakteriální infekce.

Zánět dásní – příznaky Zarudnutí a zduření dásní Krvácení dásní při konzumaci potravin či čištění zubů Pachuť v ústech Zápach z úst Bolestivost zubů Změna polohy nebo postavení zubů Pocit napětí, brnění a tlaku Zánět dásní – prevence

Abyste předešli zánětu dásní je nutné pravidelné čištění zubů kartáčkem a dentální nití. Je možné domluvit si u svého zubního lékaře pravidelně co 6 měsíců odstranění zubního plaku. Toto ošetření je dobrou prevencí proti tvorbě zubního kamene. Při častém krvácení dásní v průběhu čištění zubů je již nutná pravidelná léčba.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.