Mineralfit.cz

Tropical Island – ráj pro děti i dospělé

Kateřina Řehořová

Pokud se právě rozhodujete, kam pojedete se svými dětmi na výlet, Tropical Island je tou správnou volbou. Nejen, že si zde můžete zaskotačit ve vodě, svést se na některém z mnoha tobogánů, ale také poznat kouzlo tropických krajů.

Kde nalezneme Tropical Island?

Tropical Islands je umělým tropickým letoviskem v Braniborsku (přibližně 60 kilometrů jihovýchodně od Berlína), které je umístěno uvnitř nepoužívaného hangáru (360 metrů dlouhého, 210 metrů širokého a 107 metrů vysokého). Přes celý komplex vede 1 kilometr dlouhá stezka.

Největší vnitřní bazén s kapacitou až 7000 návštěvníků

Tropical Island se může chlubit titulem „světově největší vnitřní bazén“, jeho kapacita se pohybuje okolo 7000 návštěvníků! Hlavní bazén je rozdělen na dvě části – plavecký a brouzdaliště.

Opravdu tropické prostředí...

V Tropical Islandu je opravdu tropické prostředí - teplota vzduchu se pohybuje okolo 26°C, teplota vody od 28° do 32° C a vlhkost vzduchu od 40 do 60%. Díky vlhkému prostředí zde mohou volně růst orchideje, kterých je zde vysázeno okolo 50 druhů, ostatních tropických rostlin je zde vysázeno okolo 50 000 kusů.

Tropical Island – ideální výletní místo pro děti i dospělé

Pokud se právě rozhodujete, kam pojedete se svými dětmi na výlet, Tropical Island je tou správnou volbou. Nejen, že si zde můžete zaskotačit ve vodě, svést se na některém z mnoha tobogánů, ale také poznat kouzlo tropických krajů.

Hranici vodní plochy a „souše“ tvoří jemný mořský písek dovezený z Indonésie. Rozhodně si při návštěvě Tropical Islandu nenechte ujít tropický deštný les, ve kterém naleznete nespočet exotických zvířat (živých, maket v životních velikostech).

Další velmi oblíbenou atrakcí je let balónem, díky kterému si můžete celý komplex prohlédnout z ptačí perspektivy. Atrakce s názvem Tropické moře, láká milovníky exotické dovolené - 4 400 m² tropického bazénu, který vypadá jako moře a 8 metrů široká pláž s 850-ti plátěnými křesly opravdu stojí za zmínku.

Otevírací doba

Tropical Island je otevřen celoročně.

Tropical Island – vstupné Dospělí – 25 Euro Studenti, senioři, ZPO – 22,50 Euro Děti od 4 do 14 let – 19,50 Euro Děti od 0 do 3 let – zdarma

Hodnocení: 3.8

Počet: 5

Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.