Mineralfit.cz

Tahiti - kouzelné ostrovy

Kateřina Řehořová
Tahiti se začíná dostávat do popředí cestovatelského zájmu. A lidé ví proč je Francouzská Polynésie přitahuje. Nezapomenutelná fauna a flóra, šumění oceánu, kokosové palmy..
Tahiti – kouzelné ostrovy Palmy prozářené slunečními paprsky, tyrkysové laguny a průzračně modrý oceán. Kdo spatří alespoň fotografie tohoto ostrova propadne vášni.
Tahiti a ostrovy Tahiti a její ostrovy, oficiálně Francouzská Polynésie, jsou roztroušeny na ploše neuvěřitelných čtyř miliónů čtverečních kilometrů ve východní části Tichého oceánu.
Tyto kouzelné ostrovy byly objeveny především od 19. století, kdy se zde sjížděli obchodníci, misionáři a umělci. Tehdy sílil vliv Francouzů, kteří zde přicházeli kvůli rozvoji obchodu.
Devadesátá léta jsou ve znamení nové vlny rozvoje turistiky, staví se řada nových luxusních hotelů, lidé cestují do zapomenutého ráje.
K nejdůležitějším ostrovům Francouzské Polynésie patří Moorea, Huahine, Raiatera, Tahaa, Bora Bora a Mauptiti. Tahiti a kouzlo Na Tahiti najdeme množství vodopádů, které dávají vzniknout pestrým duhám, které se vyjímají na odstínech modrého moře, obklopujícího korálové útesy.
Na každém ostrově najdete jedinečné rostliny – obklopí vás kokosové palmy, ibišky, banány, vanilka, mango a rozličné rostliny. A nemluvě o vodní říši, ptácích.. V tomto světě uprostřed Pacifiku najdete zcela jiný život. Lidé tady žijí v souladu s přírodou – v souladu se sluncem a oceánským rytmem. Čas tady plyne mnohem pomaleji, spěch je místním lidem na hony vzdálený. Závazný je jen východ slunce… Tahiti - kdy cestovat? Nejlepší doba pro cestování na Tahiti je v období mezi březnem a říjnem.
Od listopadu do května je mnohem tepleji, ale připravte se na dešťové přeháňky, které však trvají často jen pár minut.
Období dešťů je však v Polynésii v porovnání s jinými tropickými oblastmi mírnější. Mnoho slavností se odehrává v polovině července u příležitosti oslavy státního státku Francie. Teplota vody je relativně stálá (pohybuje se kolem 26 až 28˚C). Tahiti a místní lidé Na tahitských ostrovech najdete několik etnických skupin, převažují potomci původního obyvatelstva, žijí zde Evropané (nejvíce Francouzi) i Číňané.
Krásou místních tahitských žen byl okouzlen už Picasso, který zde vytvořil mnoho slavných obrazů.
Životní úroveň místního obyvatelstva se stále zvyšuje, zlepšuje se systému zdravotní péče i vzdělávání. Tahiti – kultura a odpočinek Polynésie je rájem potápěčů z celého světa. V relativně malých hloubkách jsou k vidění úžasné věci. Rovněž Polynésie dala světu surfing, sjíždějí se zde lidé z celého světa.
Populární je i cykloturistika.
Z kultury lze připomenout zejména originální hudbu, kterou je možné slyšet v každém lepším hotelu v podání místních hudebníků.
Snad žádný turista si nenechá ujít ukázku místních tanců, které se podobají známým tancům Hula z havajských ostrovů. Ostrovy nabízejí celou řadu možností relaxace – např. tradiční polynéské ošetření pleti, exotické koupele, lázně využívající ovocné aroma..

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.