Mineralfit.cz

Suché vlasy - jak na ně?

Kateřina Řehořová
Pro zdravé vlasy je důležitý obsah vlhkosti, která určuje vlastnosti vlasu (pružnost, tvarovatelnost a modelovatelnost). Ten však může v závislosti na různých vlivech výrazně kolísat.

Naše vlasy jsou hygroskopické, což znamená, že z vlhkého vzduchu přijímá molekuly vody a naopak je vydává. Při sušení vlasů na slunci, častým fénováním nebo nízkou vlhkostí vzduchu se nevypařuje jen voda, která je na povrchu vlasu, ale i její části vázané uvnitř. Tím klesá vlhkost ve vlasu a ten ztrácí svou pružnost a lesk.

Suché vlasy – charakteristika Vlasy jsou bez lesku Vlasy jsou tvrdé a křehké Vlasy nejsou pružné Vlasy se špatně tvarují Suché vlasy - příčina Nedostatečná funkce mazových žláz, která usnadňuje vysoušení vlasů Nízká vlhkost vzduchu Slunce, návštěva solárií nebo saun Časté fénování vlasů Příliš časté umývání nebo upravování vlasů Suché vlasy – jak na ně? Pokud vlasy fénujete, tak ne příliš horkým vzduchem Na suchém vzduchu vlasy chraňte přípravky, které dodávají vlhkost Chlorovanou nebo slanou vodu z vlasů vždy dobře smyjte

Suché vlasy potřebují péči, která udrží vlhkost. V první řadě je potřeba suché vlasy pravidelně (1 – 2x měsíčně) zastřihávat. Dále je potřeba vhodná vlasová kosmetika, určená přímo pro suché vlasy: šampon, kondicionér, vlhkostní kúra a olejíček na vlasy.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.