Mineralfit.cz

Šifra mistra Leonarda

Kateřina Řehořová
Šifra mistra Leonarda. Kniha, která vzbuzuje celosvětový zájem i tvrdý odpor církve. Přeložena do více než 40 jazyků. Prodáno více než 30 milionů výtisků. 18. května přišlo do našich kin i filmové zpracování. Kontroverzní téma knihy nedává světu spát.
Šifra mistra Leonarda - kniha je fiktivní vyprávění o tom, že Ježíš měl dceru s Máří Magdalenou a že jeho potomci stále žijí. Protože je příběh postaven na skutečných a pravdivých základech, lze těžko rozeznat, kde začíná a kde končí fikce. Čtenář má pocit, že skutečně odhaluje tajemství, k jehož úplnému rozluštění dojde na samém konci knihy.

 

Šifra mistra Leonarda je nejprodávanější knihou v Americe a jednou z nejprodávanějších na světě. V originále zní kniha The Da Vinci Code. Byla přeložena do všech světových jazyků a 18. května 2006 přišla do kin i jeho filmová verze. Mnoho lidí knihu zatrcuje, další miliony ji obdivují. Jde o kontroverzní téma, které zvedá ze židle i představitele církve.


Poptávka po knize ještě vzrostla po soudním procesu, kde byl Brown obviněn ze zneužití poznatků amerických historiků Michaela Baigenta a Richarda Leigha uvedených v knize Svatá krev a svatý grál z roku 1982. Soud ho však viny zprostil.
Šifra mistra Leonarda a pokračování knihy V současnosti Dan Brown se svou manželkou pracuje na pokračování knihy Šifra mistra Leonarda. Hlavní hrdina Robert Langdon se sám ocitne zapletený do záhady na americké půdě. Tento román má odhalit skrytou historii Washingtonu.
Šifra mistra Leonarda - film Na filmovém zpracování knihy se podíleli držitelé Oscarů a Zlatých Glóbů. Hlavní roli Roberta Langtona ztvárnil známý herec Tom Hanks. Sophii Neveu hraje francouzská herečka Andrey Tautou. Film se podařil natáčet i v místech, kde se původní román odehrává. Tom Hanks se ve filmu snaží odhalit tajemství, které by mohlo otřást s křesťanstvím od základů.

 

Film se poprvé promítal 17. května na 59. na filmovém festivalu v Cannes. České premiéry se dočkal 18.5. 2006.

Kritika filmu Na světové premiéře na festivalu v Cannes film údajně žádné bouřlivé ovace nesklidil. Podle kritiků se nepodařilo knihu do filmové podoby věrohodně převést. Nicméně co člověk, to názor, takže se běžte do kina přesvědčit sami.
Šifra mistra Leonarda - počítačová hra Ano, Šifra mistra Leonarda se dočkala i počítačového zpracování. Hráč se ocitá ve francouzském sídle, kde Da Vinci zemřel a snaží najít ukrytý dokument. Při tom se setkává s podivnými bytostmi a řeší hádanky a záhady. Tato hra umožňuje skutečné poznání minulosti.
Dan Brown - autor knihy Šifra mistra Leonarda je autorem nejprodávanějších knih posledních let. Pochází z Ameriky ze státu New Hampshire. Narodil se 22.2.1964 v rodině středoškolského profesora matematiky. Po vystudování vysoké školy nějakou dobu vyučoval anglický jazyk. V současnosti se živí psaním knih. Jeho žena je malířka a historička umění.
Dan Brown a jeho další knihy
Digitální pevnost je o nerozluštitelném kódu, který má ohromit americké bezpečnostní složky. Jeho autor je nalezen zavražděn aniž by stihl předat klíč k rozluštění kódu. Začíná tajemné pátrání..
Pavučina lží se v této knize splétá po nálezu pozůstatků mimozemských tvorů za polárním kruhem. Někdo nechce, aby se objev dostal na veřejnost. Najednou dochází k neobjasněným vraždám, podvodům a intrikám i v řadách vysoké politiky.
Andělé a démoni povstávají z minulosti do současnosti, aby zničili bašty křesťanství.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.