Mineralfit.cz

Racio, Dia a Bioprodukty - co obchůdky nabízí?

Kateřina Řehořová
Obchůdky zdravé výživy a jejich sortiment. Co nabízí? Bio potraviny, dia výrobky,racio potraviny i výrobky pro bezlepkovou dietu. Seznamte se s vybranými racio a bio výrobky a poznejte jejich pozitivní účinky.
Sortiment Racio potravin Sortiment Racio potravin je opravdu rozmanitý. Každá prodejna má svůj daný sortiment. Jen pro příklad uvedeme část možných nabízených racio potravin.

sušené ovoce a oříšky bezmasé salámy, párky a nářezy cereální nápoje cereální tyčinky cornflakes extrudované rýžové, pšeničné či kukuřičné výrobky grahamová či sojová mouka kávovinové nápoje a produkty z cikorky Výrobky z karobu Karobové boby rostou v luscích na stromu především na Středním Východě. Po usušení se melou na jemný prášek. Karob obsahuje mnoho hodnotných, zdraví prospěšných látek: vitaminy skupiny B, vápník (3x více než kakao), hořčík, draslík, železo, mangan.
Karob obsahuje 8% bílkovin a asi 46% přirozeného cukru, je bohatým zdrojem vlákniny (pektinu). Má méně kalorií než kakao a podstatně méně tuku. Má příznivý vliv na trávení a vylučování a na snižování hladiny cholesterolu v krvi. Karob nevyžaduje obohacení cukrem. Čokoláda ze svatojánského chleba (karobu) je sice trochu jiná, ale chutná také dobře.

výrobky z kozího mléka - pomazánky, sýry, jogurty i nápoje křehký racio chléb kukuřičné, ovesné, pohankové, rýžové vločky Třtinová melasa Tmavohnědý až černý hustý sirup získávaný z cukrové třtiny. Extrakcí cukru se v melase zvyšuje koncentrace nutričních látek. Třtinová melasa obsahuje vápník, železo, draslík, hořčík, fosfor a vitamíny skupiny B. Dále nutriční prvky jako měď, zinek, inozitol, vitamín C. Třtinová melasa obsahuje i kyselinu panthotenovou, listovou a některé aminokyseliny.
A účinky? Svým vysokým obsahem vápníku podporuje zdraví kostí, zubů a pomáhá oddálit nástup osteoporózy. Reguluje srdeční rytmus a svým zásadotvorným účinkem zabraňuje překyselení organismu. Třtinová melasa by se měla užívat dlouhodobě a pravidelně, jen tak dokáže upravit následky špatného stravování.

mouka z cizrny müsli ochucovadla bez glutamanu ovesné piškoty Tofu Tofu - sojový tvaroh. Tofu je měkký sýr - pokrm připravený srážením čerstvého sojového mléka koagulátorem. Tofu je bohatý na kvalitní proteiny, vitamíny řady B a obsahuje nízké procento sodíku. Rozmanitost můžeme nalézt rovněž ve tvaru, struktuře a tuhosti tofu. Například tuhé tofu se používá do polévek, na smažení a grilování. Obsahuje více bílkovin, tuku a vápníku než jiné formy tofu, které se používají do majonéz, omáček apod.

sójové kostky a plátky sojová, kokosová, ovesná, a kukuřičná mléka hotové sojové výrobky suchary a celozrnné pečivo syrovátka vícezrnné chleby a mnoho dalších racio výrobků Sortiment Bio potravin Bio cizrna Bio čaje Bio čočka Bio jáhly Jáhly - loupané proso. Pokrmy z jáhel jsou lehce stravitelné a přitom velmi výživné a syté. Mají vysoký obsah vitamínů skupiny B a minerálů včetně železa. Jáhly jsou jedinou zásaditou obilovinou a proto jsou vhodné při žaludečních obtížích. Jáhly neobsahují lepek, zlepšují metabolismus a mohou být nápomocny při snaze zhubnout. Jáhly lze upravovat na slano i sladko.

Bio jogurty Bio káva Bio čokoláda Bio pšeničné, kukuřičné kaše Bio kuskus Kuskus je těstovina vyrobená z pšeničné mouky, použitelná stejně jako rýže nebo jiné obiloviny k přípravě pokrmů. Kuskus se vaří v páře nebo ve vývaru. Kuskus je berberské jídlo, které zdomácnělo v arabských zemích. Je oblíben v balkánské kuchyni.

Bio mouka Bio obilniny - pohanka atd. Bio oleje Bio otruby Bio pohanka Bio pochutiny Bio rýže Bio vločky Bio semena Sortiment Dia výrobků Dia bonbony Dia bonboniery a sladkosti Dia cappuccino Dia cukrovinky Dia džemy Dia hořčice a kečupy Dia jogurty Dia likéry Dia kojenecké výživy Dia kompoty Dia piškoty Dia pivo Dia pomazánky Dia pudinky Dia sladidla Dia tyčinky Dia zelenina Dia žvýkačky Sortiment pro bezlepkovou dietu Bezlepkovou dietu je nutné dodržovat při nemocích celiakie a alergii na lepek. Podstatou diety tedy je trvalé vyloučení pšenice, ječmene, žita a ovsa ve složení potravin. Tolerované množství lepku se pohybuje jen v miligramech. Tuto dietu je tedy nutné dodržovat velmi striktně a bohužel po celý život. Bezlepková dieta je tedy součástí života a je nutné ji udělat co nejsnesitelnější.

bezlepkový chléb bramborové knedlíky bez lepku bezlepkové cukroví kukuřičná směs, mouka bezlepková polévka krupice bezlepkové sušenky těstoviny bez lepku vafle a mnoho dalších potravin
Každý racio obchůdek má svou specifiku a zaměření. Jsou i takové, které nabízí opravdu bohatý sortiment zboží a vybere si každý. Diabetik, vegetarián nebo člověk, který se rád zdravě a výživně stravuje...

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.