Mineralfit.cz

Práce v zahraničí pro rok 2006

Kateřina Řehořová
Víte co jsou dobrovolnické projekty v zahraničí? Sdružení dobrovolných aktivit vám nabízí možnost práce v Evropě i v exotických zemích. Smyslem není jen dobrovolná práce, ale také poznávání rozdílných kultur.
Co jsou dobrovolnické projekty Dobrovolnický projekt je pro vás jedinečná příležitost, jak poznat cizí země netradiční formou a podílet se na veřejně prospěšném projektu díky práci.
Navážete užší kontakt s dobrovolníky jiných zemí a poznáte kulturní i jiné rozdíly.
Není to brigáda, kde vyděláte peníze, naopak do cesty budete muset investovat něco ze svého. Dobrovolné projekty jsou neplacenou prací. Projekty jsou většinou dlouhé 2 až 3 týdny a ve skupině se sejdou lidé z různých zemí světa
(po tuto dobu budete společně bydlet i pracovat). Početně se pracovní skupina pohybuje od 5 do 15 mladých lidí. Práce v zahraničí - potřebujete kvalifikaci? Dobrovolnických prací v zahraničí se můžete účastnit i bez kvalifikace. Náplň a činnosti v rámci projektu většinou počítají spíše s nezkušenými a nekvalifikovanými dobrovolníky.
Práce v zahraničí - co tam budu dělat? Oblasti jsou různé, od práce s postiženými lidmi, dětmi a ostatními sociálními skupinami. Můžete pracovat na ekofarmách, pomáhat při přípravách kulturních akcí v dané zemi či přispívat svou činností na obnovu památek. Dobrovolnická práce v zahraničí - co vás čeká? Účastníci pracovní skupiny mají zajištěno společné ubytování a stravování (připravováno z místních zdrojů). Komunikuje se většinou v angličtině, ale používat můžete kterékoliv jazyky (hlavně se domluvit).
Nabídka práce v zahraničí - dobrovolnické projekty Dobrovolnické projekty nabízí práci jak v Evropě, tak v exotických zemích. Nabídku krátkodobých dobrovolnických projektů v létě 2006 nabízí Sdružení dobrovolných aktivit.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.