Mineralfit.cz

Pohanka setá

Kateřina Řehořová

Pohanka - nejoblíbenější potravina 16. století je opět na vzestupu. Říká se, že pohanka má v sobě energii, která ovlivňuje prostředí a po její konzumaci působí stejně v organismu. Pohanka dodává prohřívající energii.

Pohanka setá (Fagopyrum esculentum Moench)

Jednoletá rostlina z čeledi rdesnovitých původem z Číny. Tradiční plodina východní Evropy. U nás se pěstovala už ve 12. století a v 16. století byla pohanka nejoblíbenější potravinou. V současnosti zájem o pohanku prudce stoupá.

Pohanka pro organismus prospěšná prospívá cévám zmírňuje potíže s křečovými žílami snižuje riziko trombózy, infarktu a mozkové mrtvice snižuje hladinu cholesterolu ovlivňuje příznivě hypertenzi příznivé účinky při žaludečních a dvanáctníkových vředech, střevních nádorech pomáhá při silné menstruaci pohanka působí na bolesti hlavy i nechutenství Pohanka jako zázračná rostlina

Pohanka dodává silnou, teplou až prohřívající energii. Energie rostliny nemizí ani po sklizni rostliny. Energii rostlin pociťuje každý organismus a reaguje tak na každou potravu. Pohankové obklady jsou vhodné na odstranění přebytečné vody z organismu a důležitý je obsah vitamínu P a rutinu.

 

Pohanka pro všechny věkové skupiny

Minerální látky a stopové prvky v pohance jsou výborné pro těhotné ženy, rekonvalescenty a starší osoby. Je vhodná především pro stravování v zimním období a pro těžce fyzicky pracující.

 

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.