Mineralfit.cz

Počítačové hry drogou

Kateřina Řehořová
Tráví vaše dítě hodiny u počítače a hraje tzv. počítačové hry? Víte, že může být na hraní i závislé? Nebo se to týká přímo vás? Počítačové hry mění pohled dítěte na násilí a agresivitu.
Počítačové hry jsou určené pro zábavu. Odborníky, kteří se věnují léčbě závislostí, nejsou pokládány závislosti na počítačových hrách za tolik nebezpečné jako u ostatních drog. U gamblerství a závislostí na počítačových hrách lze najít mnoho společných rysů. Styly počítačových her Obecně lze počítačové hry popsat jako alternativní modely reálného světa - simulace pravidel a vztahů.
srolling games adventure akční hry arkády role-playing games logické hry simulátory skokové hry strategické hry Proč je počítačová hra tolik přitažlivá? pochopitelnost a jasnost pravidel odpoutání od reality nabídka poznání něčeho neznámého, nového, netradičního dostupnost zjednodušení světa nabídka různých „zkoušek“ a „životních situací“ není nutná autorizace, nevyžadování specifické sociální či fyzické schopnosti a dovednosti počítačová hra si vyžaduje "vnoření" do hry hra na různé role, umožnění činností, které jsou v reálném životě pro hráče nemožné uspokojení z výhry prožitek pocitu moci z možnosti konstruovat sebe, svou identitu, jiný svět Rizika závislosti počítačových her riziko v oblasti násilí a agresivity - hráč se na násilí podílí aktivněji, než třeba v kině riziko v oblasti životního stylu hráčů - změny chování, životního stylu, zájmů i hodnot riziko ve změnách fyziologických, duševních i v oblasti duchovní úrovně deficit pohybu, neschopnost rozvíjení vztahů s vrstevníky, zkreslení reality, času útěk z reálného života, neřešení problémů Hodit se vám mohou termíny prázdnin pro školní rok 2006/07 - více v článku

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.