Mineralfit.cz

Neplodnost bohužel stoupá

Kateřina Řehořová
Máte vy a váš partner starosti či pochybnosti týkající se Vaší plodnosti? I když některým ženám lékaři stále nedokážou pomoci, rozvoj vědy na tomto poli je ohromný. Odhaduje se, že na celém světě se narodily díky asistenci již dva miliony dětí.
Neplodnost mužů i žen nejen v ČR stoupá V současnosti se v České republice narodí více než tři procenta dětí díky mimotělnímu oplodnění.
V Česku se ročně provádí podle dostupných údajů zhruba 900 cyklů mimotělního oplodnění na jeden milion obyvatel. To je srovnatelný počet s Nizozemskem či Francií, ale jen polovina ve srovnání se skandinávskými zeměmi. Neplodnost? Početí správně načasujte Kdy je nejlepší doba k početí ? Je obecně známo, že největší šance na otěhotnění je ve fázi ovulace menstruačního cyklu. Máte-li pravidelnou menstruaci, nebude pro vás problém si dny početí správně vypočítat.
Pokusy o otěhotnění - neplodnost se odhalí Počet neplodných párů je v současnosti mírně nad 15 procent. Roste však počet neplodných mužů. Příčiny neplodnosti páru jsou z poloviny na straně ženy a z poloviny na straně muže.
při prvním pokusu o mimotělní oplodnění otěhotní kolem 30% žen většina žen může však otěhotnět až po třetím pokusu mimotělního oplodnění v České republice je 24 center asistované reprodukce zákon předpokládá vznik centrálního registru asistované reprodukce od ledna 2007 Proč stoupá neplodnost? Mezi nejdůležitější faktory ovlivňující ženskou neplodnost patří:
Věk - v současné době ženy odkládají první těhotenství na věk kolem čtyřicítky. Optimum plodnosti však spadá do období mezi 20. a 30. rokem, pak se naděje na otěhotnění snižuje. Po 35. roce dokonce prudce klesá. Výrazné odchylky od průměrné hmotnosti.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.