Mineralfit.cz

Mořský svět v Praze

Kateřina Řehořová

V Praze je již od roku 2002 otevřena výstava mořských ryb a mnoha dalších živočichů, která je nazývána Mořský svět. Mořské živočichy, jež zde můžete pozorovat z bezprostřední blízkosti, mohou už jen spatřit ti nejlepší potápěči.

Mořský svět – o co vlastně jde

Mořský svět je výstava mořských živočichů, která je velká více jak tisíc metrů čtverečních. Akvária opravdu dokonale napodobují přirozené prostředí mořských tvorů. Nejedná se pouze o 75 tisíc litrů mořské vody. V mořském světě najdete zářivkové a výbojkové osvětlení v akváriích, které nahrazují přírodní sluneční paprsky. Vodní čerpadla řízená mikropočítačem napodobují příliv i odliv. Ve večerních hodinách svítí nad akvárii světla simulující měsíční světlo a dokonce i úplněk měsíce.

Mořský svět – největší mořské akvárium v ČR

Nové akvárium v Mořském světě bylo otevřeno v roce 2005 a jedná se o doposud největším mořské akvárium v ČR. Jde o nádrž s obsahem 100 tisíc litrů mořské vody a prosklená plocha tvoří celkem 8 metrů. V akváriu je nainstalována dekorace z korálových kamenů, které váží zhruba 4,5 tuny. Na výrobu mořské vody bylo zapotřebí 3 tuny mořské soli.

Mořský svět – chované druhy Ostenec leopardí Hvězdice Bodlok proužkovaný Bodlok hnědý Bodlok pestrý Bodlok běloprsý Bodlok bezrohý Soltýn barakuda Hranobřich Klaun sametový Králíčkovec liščí Žralok kobercový Selene cimer Želva kareta Žralok bílocípý Trnucha skvrnitá Žralok dogovitý Žralok písečný Mořský svět – otevírací doba

Mořský svět můžete navštívit každý den, včetně sobot, nedělí a svátků od 10:00 do 19:00.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.