Mineralfit.cz

Metody odstranění chloupků

Kateřina Řehořová

Teplé počasí je tady! To znamená, že přichází období sukní a krátkých kalhot a s tím i odstraňování chloupků. V dnešní době již existuje tolik metod, že si stačí jen vybrat a pustit se do toho…

Depilace

Depilace je bezbolestná metoda, která spočívá v tom, že se chloupky odstraní těsně u kůže a kořínek zůstane na svém místě.

 

Depilaci je možno provést buďto na sucho, pomocí mechanického holícího strojku, nebo za mokra žiletkou a speciální holící pěnou.

 

 

Dalším způsobem depilace je použití depilačního krému nebo pěny, které chloupky chemicky rozruší. Výhodou této metody oproti holení je, že chloupky dorůstají později a nejsou tak silné.

 

Epilace

Epilace je metoda, která odstraní chloupky na delší dobu. Spočívá v tom, že chloupky jsou „vytrženy“ i s kořenem. Jedinou nevýhodou epilace je, že je poměrně bolestivá. V současnosti existuje několik druhů epilace:

 

Epilace voskem - nejrozšířenější metoda strhávání chloupků Epilace strojkem – na trhu je poměrně velká nabídka epilačních strojků Orientální epilace – používá se přírodní směs z citrusů, fíků a bylinek Pandhys – chloupky jsou vytrženy po směru růstu, což méně bolí Elektrická jehla – zničí chloupek přímo v cibulce, používá se jen na menší plochy Laserová epilace – pigment v cibulce přitahuje laserové světlo, které ji zničí

 

Péče po epilaci Pokožku je vhodné po epilaci desinfikovat Pro zklidnění pokožky použijte ledový obklad Nadměrné slunění může způsobit pigmentové skvrny Po epilaci by na kůži neměla přijít parfémovaná mýdla nebo deodoranty Něco z minulosti

S chloupky bojovala už egyptská královna Kleopatra. Na odstranění chloupků používala cukrovou pastu nebo gázu s horkým voskem.

Hodnocení: 4.0

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.