Mineralfit.cz

Mentální anorexie

Kateřina Řehořová

Mentální anorexie je psychická porucha příjmu potravy. Lidi trpící touto nemocí ovládá strach z toho, že jsou tlustí. Ve většině případů jí trpí dívky a mladé ženy.........

Co je mentální anorexie?

Mentální anorexie je psychicky ovlivňující fyziologický proces, kdy jde o poruchy příjmu potravy. Lidi s mentální anorexií ovládá strach z toho, že jsou tlustí. Nikdy si nepřipadají štíhlí, při pohledu do zrcadla na sobě vždy najdou nějakou chybu a snaží se jí v co jak nejkratší době odstranit. Výskyt mentální anorexie je převážně u dívek a mladých žen, ale najdou se i chlapci a muži. Lidé trpící mentální anorexií tvoří 10% naší populace.

Začátky mentální anorexie

V mnoha případech začíná tato psychická porucha tak, že dívka, která má tělesnou hmotnost v normálu přibere, vzápětí propadne panice a začne hubnout. Při shazování kil, o které přibrala se začne věnovat všem možným dietám a svému vzhledu. I když dosáhne své původní váhy, tak s dietou pokračuje a přidá usilovné cvičení.

Příznaky mentální anorexie odmítání některých potravin pečlivé žvýkání tělesná váha je pod normou závratě nízký tlak lámavost nehtů vysušená pleť postupná ztráta menstruace dehydratace zimomřivost neustálé cvičení strach z přibrání na váze deprese nespavost Následky mentální anorexie řídnutí kostí infekce se nehojí slabost svalů suché a lámavé vlasy křeče bolesti hlavy selhání ledvin chudokrevnost kazivost zubů chudokrevnost Léčba mentální anorexie:

Cílem léčby je zvýšení tělesné hmostnosti a skladba normální potravy. U lehkých případů se mentální anorexie léčí ambulantně. V těžších případech musí být pacient hospitalizován, kdy je nezbytná umělá výživa a psychoterapie.

Vitamíny pro posílení při anorexii

Výhodou vitamínů VITAMIST je, že jsou aplikovány přímo na ústní sliznici. V případě nevolnosti nedochází k jejich vyzvracení, jelikož k jejich vstřebání dochází během několika vteřin. Účinnost vstřebatelnosti proti tabletám je téměř desetinásobná a vysoce převyšuje i injekční aplikaci. VITAMIST je revolucí v aplikaci vitamínu. 

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.