Mineralfit.cz

Krása pomocí podmáslí

Kateřina Řehořová
Mnohým z Vás je jistě známo, že podmáslí je chutný a našemu zdraví prospěšný nápoj, pozitivně ovlivňující trávení. Ale co víc, při vnějším používání posiluje také pokožku.
Podmáslí – o co vůbec jde Podmáslí je odpadní produkt při výrobě másla. Ale nelekejte se, i přesto je velmi hodnotné. Využívali ho už staří Egypťané, Indové a Babyloňané před 4 500 lety. Nepoužívali ho ovšem jen jako nápoj, ale také jako elixír krásy při koupání. Podmáslí – co obsahuje

Podmáslí obsahuje jen 0,5% tuku, čímž se řadí k ideálním potravinám. Pokud se tedy potřebujete zbavit nadbytečných tuků na těle, pijte podmáslí.


Vhodné pro náš organismus jsou také bílkoviny, tělo jich dokáže zpracovat až 85%. Podmáslí přispívá svými aminokyselinami k výstavbě svalů a buněčných stěn.


Další složkou, kterou v sobě podmáslí ukrývá je vápník vhodný při potížích s osteoporózou a zaručující tvrdé kosti a zdravé zuby.


V podmáslí se nachází až 2 x více lecitinu než v plnotučném mléce. Jak je známo, lecitin udržuje mozek v kondici a posiluje nervy.

Podmáslí – dodavatel energie

Sklenka podmáslí Vám dodá novou dávku energie. Je nejlepší okolo jedenácté hodiny dopoledne, ale na nohy Vás postaví i po poledni. Při pravidelné konzumaci je podmáslí výbornou prevencí proti srdečním a cévním chorobám.

Podmáslí – čistá a zdravá pleť

Pokud máte pocit, že je Vaše pleť na obličeji citlivá a suchá, dopřejte ji dávku podmáslí. Ráno si s ním jemně umyjte tvář a opláchněte vlažnou vodou.

Podmáslí – tělo po opalování

Jestliže jste citlivým partiím svého těla (dekoltu, nosu či tvářím) dopřála mnoho sluníčka, pomůže vám maska z podmáslí a tvarohu. Zbaví Vás zarudnutí a pocitu napětí pokožky.

Podmáslí – otoky na nohou

Dlouhé stání, a to obzvláště v teplém počasí, zapříčiní otoky na nohou, čímž dochází k nedostatečnému proudění tekutin. Jedním z řešení jsou studené zábaly z podmáslí.

Hodnocení: 4.5

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.