Podmáslí obsahuje jen 0,5% tuku, čímž se řadí k ideálním potravinám. Pokud se tedy potřebujete zbavit nadbytečných tuků na těle, pijte podmáslí.
Vhodné pro náš organismus jsou také bílkoviny, tělo jich dokáže zpracovat až 85%. Podmáslí přispívá svými aminokyselinami k výstavbě svalů a buněčných stěn.
Další složkou, kterou v sobě podmáslí ukrývá je vápník vhodný při potížích s osteoporózou a zaručující tvrdé kosti a zdravé zuby.
V podmáslí se nachází až 2 x více lecitinu než v plnotučném mléce. Jak je známo, lecitin udržuje mozek v kondici a posiluje nervy.
Podmáslí – dodavatel energieSklenka podmáslí Vám dodá novou dávku energie. Je nejlepší okolo jedenácté hodiny dopoledne, ale na nohy Vás postaví i po poledni. Při pravidelné konzumaci je podmáslí výbornou prevencí proti srdečním a cévním chorobám.
Podmáslí – čistá a zdravá pleťPokud máte pocit, že je Vaše pleť na obličeji citlivá a suchá, dopřejte ji dávku podmáslí. Ráno si s ním jemně umyjte tvář a opláchněte vlažnou vodou.
Podmáslí – tělo po opalováníJestliže jste citlivým partiím svého těla (dekoltu, nosu či tvářím) dopřála mnoho sluníčka, pomůže vám maska z podmáslí a tvarohu. Zbaví Vás zarudnutí a pocitu napětí pokožky.
Podmáslí – otoky na nohouDlouhé stání, a to obzvláště v teplém počasí, zapříčiní otoky na nohou, čímž dochází k nedostatečnému proudění tekutin. Jedním z řešení jsou studené zábaly z podmáslí.