Mineralfit.cz

Kosmetika pro děti

Kateřina Řehořová

Citlivá dětská pokožka potřebuje jemnou péči a speciální kosmetické přípravky. Nabídněte svému dítěti kvalitní kosmetiku. Ať už dítě koupete, jedete na dovolenou nebo chcete dítěti dopřát spokojený spánek.

Poznáte kvalitní dětskou kosmetiku?

Zárukou nezávadnosti všech výrobků je údaj na obalu - výrobek musí projít dermatologickými a klinickými testy. Dále musí být uvedeno datum výroby, složení, doporučené datum spotřeby a návod k použití v češtině. Přípravky by neměly obsahovat dráždivé látky (konzervanty, barviva).

Alergickou reakci mohou nastartovat lanolin - tuk z ovčí vlny, používá se jako emulgátor, bývá součástí krémů, aviváží i rtěnek parabeny - časté konzervační látky, obsaženy v čistidlech, limonádách i v některých jídlech (hořčice) chloracetamid - konzervační látka, přidává se do krémů, šamponů a zubních past Jakou kosmetiku dětem pořídit

Základem je vhodný krém (krémy pro kojence a batolata většinou obsahují i pudr chránící proti opruzeninám). Pro starší děti volte lehké hydratační krémy s obsahem pathenolu nebo vitaminu E. Navíc pro všechny slečny od 3 let je k dostání jemný dětský intimní mycí gel.

 

Trápí dítě atopický ekzém?

Pro ošetření dětí se hodí mléka s jednoprocentním ichtamolem nebo hydrolipidické emulze. Zkuste i změkčující koupele určené přímo pro atopiky. Léčebnou kosmetiku koupíte pouze v lékárnách.

Kosmetický tip na koupání

Pro dětskou pokožku se sklonem k přecitlivělosti jsou určeny čistící dvoufázové koupele, hydratační koupelové gely, gely s olejem či obsahem panthenolu. Specialitou pro děti i dospělé s choulostivou pokožkou jsou tzv. syndety - mýdla, která nedráždí pokožku a mohou se používat i na kůži s atopickým ekzémem.

Kosmetický tip pro dětské vlásky

Opatřete dětem jemné dětské šampony, které nedráždí pleť ani oči. Nejlepší dětské šampóny obsahují pšeničné proteiny, provitamin B5 a vitamin E.

Dětská kosmetika po koupání

Dětskou pokožku po každém koupání natřete olejíčkem nebo tělovým mlékem. Vhodná jsou mléka s olejem z burských oříšků nebo s medem. Zkusit můžete i hydratační pěny a ošetřující gely po koupání.

Kosmetika pro sladké sny dětí

Kosmetika vám umí nabídnout i přípravky, které obsahují utišující a uklidňující směsi pro spokojený spánek dětí.

Dejte pozor na svá líčidla! Pokud vaše dcera touží po dětském líčení, kuptekosmetiku přímo pro děti. Parfemace a složení vašich líčidel může vyvolat u dítěte alergii.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.