Mineralfit.cz

Kiwi a jeho příznivé účinky

Kateřina Řehořová
Kiwi je plod aktinidie ovocné. Jeho zelená dužina je velice bohatou na vitamín C a hořčík. Řadí se do čeledi aktinidiovitých. Má pozitivní účinky na organismus a mimo jiné zlepšuje náladu.
Kiwi a původ

Kiwi je plodem aktinidie ovocné. Pochází z Číny, z toho důvodu se mu někdy říká čínský angrešt. Ale vyšlechtěné odrůdy, která nám jsou dobře známy, mají původ na Novém Zélandu, kde se začaly pěstovat od začátku 20. století a kde také dostaly svůj název.

Kiwi a charakteristika

Kiwi je slabě chlupatý plod subtropické liány. Má nahnědlé zbarvení a zelenou dužinu se semínky. Je bohaté na vitamín C, který má pozitivní účinky na organismus a mimo jiné zlepšuje náladu. Dále obsahuje velké množství hořčíku, přispívajícímu ke zdravé funkci srdce.

Kiwi a účinky na organismus Posiluje imunitní systém Podporuje růst kostí Výborná prevence proti infekcím Stimuluje srdeční svalstvo Výrazně podporuje tvorbu hormonů Urychluje látkovou výměnu Zlepšuje vidění Kiwi a konzumace

Nejlepší chuť kiwi je v čerstvém stavu. Jeho velké využití se najde ke zdobení dezertů a výrobků ve studené kuchyni, ale také při výrobě marmelád, kompotů, koláčů aj.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.