Mineralfit.cz

Jak využít obyčejné palety?

Rita Jaroszová

Darujte paletám život. Zkuste je využít k výrobě zelených stěn do vašeho interiéru. Uvidíte, že i něco tak obyčejného, může nakonec vypadat velmi efektivně a krásně. A není to jediný způsob, jak je můžete přetvořit v něco krásného a užitečného.

 

Na zahradu s nimi

 

Můžete z nich vytvořit skvělý zahradní nábytek. Klidně je můžete natřít barvami, ať je zahrada veselejší. A samozřejmě nezapomeňte ani na dekorační polštáře a podsedáky. Pokud nějaké palety dáte vertikálně na zeď v zahradním domku či v garáži, můžete si pak na ně přibýt hřebíky a mít tak pěkně srovnané nářadí. Když po dvou spojíte palety k sobě, můžete si tak vytvořit vertikální záhony. Tak ušetříte spoustu místa při pěstování zeleniny či bylinek na balkonech nebo terasách. Jistě, můžete si je koupit už hotové v obchodě, ale dívali jste se už kolik za ně chtějí? Doma vás to vyjde levněji a navíc si ji vyšperkujete dle svých představ. Pokud je necháte položené horizontálně, můžete si z nich vytvořit vyvýšený záhon, kde můžete pěstovat třeba jahody. Vyvýšené záhony jsou skvělé hlavně proto, že vás už nebudou tolik bolet záda či kolena. Při pěstování kořenové zeleniny, špenátu či salátu už nemusíte pečlivě řádkovat. Hravě si s tím poradí palety. Mezery budou tvořit dokonalé řady a plná místa vám zase pomohou ochránit záhon před zaplevelením.

 

V interiéru ale také krásně vyniknou

 

Ten, kdo je manuálně zručný a chce mít v bytě něco originálního, si může postavit paletový gauč nebo postel. Stačí k tomu jen několik palet, pár hřebíků, bruska a k dozdobení nějaká barva, matrace, přehoz a molitanové polštáře. A máte hotovo. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása. Určitě vás také napadlo, že by z palet mohl vzniknout krásný pelíšek pro vašeho čtyřnohého miláčka. Také z nich můžete vyrobit pískoviště pro děti, musíte ale palety důkladně obrousit a nalakovat, aby si vaše dítko někam nezadřelo třísku. Existuje spousta skvělých nápadů - regál na víno, houpačka a spousta dalších. A je jen na vás, který uskutečníte. Popusťte uzdu své fantazii a třeba vás napadnou další způsoby využití.

 

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.