Mineralfit.cz

Jak mít krásné a zdravé vlasy

Veronika Trojková

Ženy a péče o vlasy patří neodmyslitelně k sobě již několik tisíciletí. Krásná kštice je přáním snad každé ženy na světě. Je to jejich pýcha a jsou to právě vlasy, čeho si muži na ženách všimnou jako první. Krásné a hlavně zdravé vlasy, to je známka zaručeného úspěchu. Jarní paprsky již pomalu prosvítají a je na čase si udělat “pořádek” ve vlasových produktech, které máte doma ve skříni. Zdraví svých vlasů podpoříte správným jídelníčkem, ale také správně zvolenou vlasovou kosmetikou.

Zdravé potraviny pro krásu vašich vlasů

Chcete mít lesklé a zdravé vlasy? Nebo častěji ve vašem případě dochází k lámání vlasů? Vaše vlasy po zimě potřebují tu správnou péči a hlavně výživu. Jezte více zeleniny, a to zejména té tmavě zelené. Pokud zvolíte fazolky, špenát nebo brokolici, uděláte svým vlasům jedině dobře. Je to skvělý zdroj vitamínu A a C, které jsou důležité pro vytváření přirozeného vlasového kondicionéru, v podobě kožního mazu. Objem svým vlasům dodáte pomoci železa a kalcia. Zařaďte do svého jídelníčku listovou zeleninu a saláty. Díky konzumaci kyseliny listové se vám zlepší jak vlasová pokožka, tak i vlasová cibulka. Zvýšená konzumace vajec dodá vašim vlasům potřebný biotin, vitamín B 12 a hlavně bílkovinu. Z ořechů musíme zmínit para ořechy, které jsou přírodními zdroji selenu a také vlašské ořechy, které obsahují omega-3 mastné kyseliny. Pokud do svého jídelníčku přidáte olivový olej, regenerujete takto poškozené vlasy. Bohatá kombinace proteinů, železa, zinku a biotinu podporují růst vlasových vláken. Za lámání vlasů může nedostatek železa a zinku.

Péče o vlasy v jarních měsících

Jaro nám klepe na dveře a často vybízí k jarní očistě organismu. Sluneční paprsky na jaře jsou velmi ostré a je vhodné použít kvalitní vlasovou kosmetiku, která vaši kštici ochrání a zlepší vzhled vašich vlasů. V létě sluneční paprsky dosahují největší síly a časté koupání v moři nebo bazénu s chlórem, dochází k přesušení a ničení vlasového vlákna. Pokud se přidá ještě časté sušení fénem, zničení vlasů nemusí na sebe dlouho čekat. K očistě nejen organismu, vám velmi dobře poslouží kopřiva. Tato bylina přináší velmi pozitivní výsledky i v péči o vlasy. Použijte ji jako oplachovací sérum na vaše poničené vlasy. Po umytí šampónem své vlasy spláchněte odvarem z kopřiv, vyživí je a krásně se vám budou poté vlasy lesknout. Pokud hledáte jednodušší variantu jak o své poničené vlasy pečovat, zkuste vnitřní vlasovou výživu s aktivátorem. Tu na trh přináší společnost Clinical, která přichází s řadou hair-care, která se věnuje vlasové problematice. Je to doplněk stravy obsahující vysoce účinný Keratin Renewal System, který dodává živiny vlasovým buňkám pro tvorbu keratinu. Dále pak bílkoviny, které utváří strukturu vlasů a rozhoduje o jejich kvalitě. Tobolky jsou doplněny o Nutrikomplex, tvořený širokým spektrem nejdůležitějších vitamínů a minerálů. Clinical hair-care je skvělý společník, který zlepšuje vlasovou strukturu, podporuje růst vlasů a zvyšuje odolnost vlasů vůči mechanickému a chemickému poškození. Zvyšuje odolnost vlasů vůči UV záření a zklidňuje podrážděnou pokožku hlavy. Dále pak optimalizuje tvorbu mazu a zvyšuje lesk vlasů. Jestli ještě váháte, který vitaminový doplněk zvolit, Clinical hair-care je ta správná volba.

Hodnocení: 3.0

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.