Houbová polévka - zasytí a dodá vitamíny
Kateřina Řehořová
28.08.2006
Začala houbová sezóna a k ní neodmyslitelně patří i chutná houbová jídla. Co takhle si po procházce z lesa uvařit vynikající houbovou polévku. Příprava je jednoduchá a nezabere ani moc času.
Houbová polévka krok za krokem
Ingredience
2 větší hrsti sušených hub nebo 400 g čerstvých tužších hub
4 brambory
1 l vody
300 ml kysané smetany
1 větší cibuli
máslo
sůl
kmín
Postup přípravy
Houby a cibuli nakrájejte a společně s kmínem osmahněte v hrnci na másle. Vše zalijte horkou vodou. Přidejte předem uvařené a na kostky nakrájené brambory. Vše zalijte kysanou smetanou a zahustěte máslovou jíškou.
Na závěr houbovou polévku dochuťte podle chuti.
Doba přípravy
40 minut
Množství
Pro 4 osoby
Hodnocení:
4.0
Počet:
1
Nejlepší:
4
Nejhorší:
4