Mineralfit.cz

Hledáte práci? Rady, jak na to!

Kateřina Řehořová

Snižuje zaměstnavatel počty zaměstnanců a nebo jste nespokojeni se svou stávající prací? Najít si v dnešní době práci, ve které by byl člověk spokojený, je poměrně složité, zejména v době ekonomické krize. Nic není ovšem nemožné. Stačí vědět jak na to!

Zaměstnanost versus ekonomická krize

Najít si v dnešní době práci je poměrně složité, zejména v době ekonomické krize. Velké podniky zaměstnance spíše propouštějí, než aby přijímali. Ovšem najít si i v takové situaci práci není nemožné, stačí vědět jak na to!

5 rad, které vám pomohou při hledání nového zaměstnání Napište strukturovaný životopis a vložte jej na webové stránky, které nabízejí práci. Vložení životopisu na stránky je zdarma. Víte, jak psát strukturovaný životopis? Rozhoďte sítě i mezi své kamarády a známé, kteří pracují v oboru, pro který máte nejvyšší kvalifikaci. Sledujte nabídky úřadu práce, samozřejmě také nabídky internetových stránek, kde jste svůj životopis vložili. Sledujte nabídky zaměstnání v novinách a časopisech. Pokud vás nějaká nabídka zaujala, ihned na ni reagujte (telefonicky, emailem, poštou)! Nebojte se přihlásit do výběrového řízení na pozici dle své kvalifikace, věřte si! Nabídky práce versus přijímací řízení… A co dál?

Pokud jste se drželi výše uvedených rad, zajisté vám už přišlo pozvání k výběrovému řízení. Důležité je nezačít panikařit. Nezapomeňte si předem zjistit co nejvíce informací o firmě, kde se hlásíte. Připravte si také pár otázek, které personalistu či pracovníka, který má řízení na starosti přesvědčí, že máte o tuto práci zájem. Při pohovoru si hlídejte správnou gestikulaci a řeč těla. Řeč těla o vás může prozradit více, než byste chtěli.

Jak se připravit na přijímací pohovor se dozvíte ve článku ZDE >

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.