Mineralfit.cz

Diety s koktejly - jsou vůbec účinné?

Kateřina Řehořová

Málo energie a spousta bílkovin v instantní podobě. Koktejly, pudinky, polévky i krémy. Praktické dietní pokrmy, ale fungují vůbec? Jsou výhodné - nemusíte počítat kilojouly a příprava je opravdu rychlá.

Diety s koktejly - kdy funguje? dietní koktejly musí mít málo kilojoulů, málo sacharidů a málo tuků koktejly nesmí být přislazovány pro účinek musí obsahovat hodně bílkovin v jedné dietní koktejlové či polévkové porci musí být alespoň 10 g vlákniny dietní koktejly a ostatní instantní varianty musí obsahovat vitamíny B a C, které si tělo při omezeném příjmu nedokáže vytvořit koktejly by měly obsahovat minerály a stopové prvky jako zinek, selen, hořčík, vápník a také jód některé dietní koktejly navíc obsahují spalovače tuku

Pro ideální hubnutí

 

Podpořte tělo při koktejlové dietě

Během vašeho dietního programu je třeba vypít denně alespoň 2 litry neslazených tekutin. Před nákupem si pečlivě prostudujte informace na obalu. U některých výrobků jsou uvedeny nutriční a energetické hodnoty na 100 g, u jiných na 1 porci.

 

 

Pro koho se koktejlová dieta nehodí

Žádná z koktejlových diet se nehodí pro kojící, těhotné, děti a dospívající. Některé se nedoporučují ani pro diabetiky a kardiaky, při vředových onemocněních a poruchách příjmu potravy, fenylketonuriky a při intoleranci na laktózu.

 

Hodnocení: 3.5

Počet: 2

Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.