Mineralfit.cz

Dietní hříchy

Kateřina Řehořová

Pro většinu z vás je při dietě nejkritičtější večer. Cítíte se unavené z práce, bez nálady a chcete si konečně sednout, najíst se a odpočívat. Právě tahle situace vás svádí k mnohým chybám, které se časem projeví špatnou pletí a také kily navíc!

Dietní hřích v podobě chipsů a oříšků

Sem tam si malé množství klidně dopřát můžete, ale rozhodně z toho nedělejte tradici. U sledování televize nebo při lenošení můžete stejně dobře chroupat sušené ovoce, nakrájenou čerstvou zeleninu nebo ovoce. Vitaminy a vláknina vám prospějí k lepšímu trávení a nezatížíte své tělo tuky a nečistotami. Časté chroupání slaných oříšků či chipsů vám může přivodit i žaludeční potíže a zvýšení cholesterolu.

 

Dietní hřích - jídlo před spaním

Pokuste se večeřet co nejčasněji. Ideální doba je mezi 17.-18.hodinou. Tělo má pak dostatek času strávit potravu před usnutím a přes noc zbytečně nezatížíte organismus. Druhý den se budete cítit mnohem lépe, než kdybyste si dala těžké jídlo těsně před spaním.

 

 

Dietní hřích - k večeři pečivo

Pokud každý večer večeříte pečivo, dodáváte tělu tzv. prázdnou energii. Jen vás zasytí, dodá spoustu rychlých sacharidů, které však večer už nepotřebujete. To má za následek ukládání tuku a přibírání na váze.

 

 

Dietní hřích - časté ponocování

Zůstat občas déle vzhůru vám váhu nezvedne, ovšem ani ponocování nelze přehánět. Spánek nesmíte ošidit. Nedostatek spánku vás naladí podrážděně a budete mít sklony jíst samé nezdravé věci pro doplnění energie. Ponocování se tak projeví v podobě trpící pleti, váčků pod očima nebo bolestmi hlavy a stoupající váhou.

 

 

Výsledkem těchto dietních hříchů může být zanesení organismu jedovatými látkami, které zabraňují spalování tuku. Proto by součástí vašeho dietního plánu měla být detoxikace.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.